maandag 28 oktober 2013

ontbijtje! Toast met paddenstoelen en een spiegelei



Ik ontbijt altijd. Hartig en stevig. Vooral in het weekend hou ik ervan om uitgebreid te ontbijten. Oeuff cocotte, warme broodjes met allerlei soorten beleg, een grote, brakke uitsmijter. Heerlijk! Onderstaand recept volstaat zeker als lunch. Maar voor mij is dit een perfect ontbijtje!


Ingrediƫnten per persoon

1 dikke snee brood
2 handjes paddenstoelen in plakjes
olie om in te bakken
roomboter
1 vers ei

wat fijngehakte verse kruiden naar keuze
peper en zout

Rooster het brood in de oven of in het broodrooster.
Bak de paddenstoelen in een grote koekenpan met een heel klein beetje olie bruin.
Besmeer de toast met roomboter en verdeel er de paddenstoelen over. Bak een spiegeleitje in dezelfde koekenpan en leg op de toast.
Bestrooi met kruiden en een beetje zout en peper. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten