dinsdag 15 oktober 2013

garnalen uit de oven met saffraanrijst




Met dit gerecht blik ik even terug op de zomer. Saffraan, garnalen, verse basilicum… Tja, niet direct een herfstrecept. Wel heel erg lekker! En na stamppotten, ovenschotels en stoofpotten kan ik een gerecht als dit altijd waarderen. Het is snel klaar, ziet er prachtig uit en is altijd lekker.

Ingrediënten voor 2 personen

2 puntpaprika’s fijngesneden
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
2 tenen knoflook fijngesneden
6 bosuitjes in kleine ringetjes

2 theelepels gemalen komijn
6 eetlepels olijfolie
10 a 12 grote garnalen
2 kleine kopjes rijst
1 pluk saffraandraadjes
½ theelepel kaneel
grof zout en peper
1 bosje verse basilicum, alleen de blaadjes

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de paprika, bosui, knoflook, komijn en olijfolie in een ovenschaal en schep goed door elkaar. Leg er de garnalen op en zet even weg.
Doe de rijst in een pan. Voeg er de kaneel, saffraandraadjes, chilipeper en een flinke snuf zout bij. Overgiet met kokend water en kook de rijst gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
Nadat je de rijst hebt afgegoten laat je deze rusten met de deksel op de pan.
Zet de ovenschaal met de garnalen in de oven en bak ze roze en knapperig.
Maak de rijst los met een vork en schep in een schaal. Schep er de inhoud van de ovenschaal over en bestrooi met grof zeezout en peper. Serveer met een handje verse basilicum. 

1 opmerking: