Met
dit gerecht blik ik even terug op de zomer. Saffraan, garnalen, verse
basilicum… Tja, niet direct een herfstrecept. Wel heel erg lekker! En na
stamppotten, ovenschotels en stoofpotten kan ik een gerecht als dit altijd
waarderen. Het is snel klaar, ziet er prachtig uit en is altijd lekker.
Ingrediënten voor 2 personen
2 puntpaprika’s fijngesneden
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
2 tenen knoflook fijngesneden
6 bosuitjes in kleine ringetjes
2 theelepels gemalen komijn
6 eetlepels olijfolie
10 a 12 grote garnalen
2 kleine kopjes rijst
1 pluk saffraandraadjes
½ theelepel kaneel
grof zout en peper
1 bosje verse basilicum, alleen de blaadjes
Verwarm
de oven voor op 200 graden.
Doe de
paprika, bosui, knoflook, komijn en olijfolie in een ovenschaal en schep goed
door elkaar. Leg er de garnalen op en zet even weg.
Doe de
rijst in een pan. Voeg er de kaneel, saffraandraadjes, chilipeper en een flinke
snuf zout bij. Overgiet met kokend water en kook de rijst gaar volgens
aanwijzingen op de verpakking.
Nadat je
de rijst hebt afgegoten laat je deze rusten met de deksel op de pan.
Zet de
ovenschaal met de garnalen in de oven en bak ze roze en knapperig.
Maak de
rijst los met een vork en schep in een schaal. Schep er de inhoud van de
ovenschaal over en bestrooi met grof zeezout en peper. Serveer met een handje
verse basilicum.
Lijkt me erg lekker! Maar ik hou sowieso van garnalen!
BeantwoordenVerwijderen