maandag 21 oktober 2013

couscous met granaatappel en pistachenoten



Een kleurig bijgerecht waar ik geen genoeg van kan krijgen. De koude couscous met de frisse smaken is een ideaal bijgerecht bij pittig gekruid eten. Het blust, verfrist je smaak en is een heerlijk contrast.

Ingrediƫnten voor 2 personen

2 kopjes couscous
1 klontje roomboter
2 handjes verse granaatappelpitten

2 handjes gedopte pistachenoten
2 theelepels gemalen komijn
1 handje fijngehakte muntblaadjes
peper en zout

Kook de couscous volgens aanwijzingen op de verpakking.
Als de couscous geweld is stort je het meteen in een schaal.
Doe de komijn en boter bij de couscous en masseer met je handen alle korrels los en luchtig.
Laat de couscous goed afkoelen.
Roer er de granaatappelpitten, pistachenoten, en munt door.
Breng op smaak met een beetje zout en peper en serveer.

Tip! Bij Turkse winkels of op de markt kun je kant en klaar gedopte pistachenoten krijgen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen