Bieten
koop ik alleen rauw als ik ze rauw ga eten in een salade. Verder vind ik de
vacuüm verpakte gekookte bietjes ideaal voor snelle gezonde recepten. Zoals dit
snelle, gezonde en heerlijke bietensoepje! Ideaal als lunch of voorgerecht.
Ingrediënten voor 4 a 5 personen
(klein voorgerecht of lunch)
2 uien gesnipperd
2 tenen knoflook gesnipperd
ongeveer 6 gekookte bieten in blokjes gesneden
1 rode peper zaadlijsten verwijderd gesnipperd
3 cm verse gember geraspt
1 liter groentebouillon
zure room
verse kruiden zoals koriander of peterselie
peper en zout
Fruit de
uien, knoflook, gember en peper in een klein beetje olie op laag vuur. Wanneer
de uien glazig en zacht zijn voeg je de
bouillon en gekookte bietjes toe. Breng
het geheel aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.
Pureer de
soep met de staafmixer helemaal glad. Breng op smaak met zout en wat zwarte
peper.
Serveer
elke kom met een flinke lepel zure room en fijngehakte koriander of peterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten