vrijdag 13 september 2013

snelle bietensoep met gember




Bieten koop ik alleen rauw als ik ze rauw ga eten in een salade. Verder vind ik de vacuüm verpakte gekookte bietjes ideaal voor snelle gezonde recepten. Zoals dit snelle, gezonde en heerlijke bietensoepje! Ideaal als lunch of voorgerecht.

Ingrediënten voor 4 a 5 personen
(klein voorgerecht of lunch)

2 uien gesnipperd
2 tenen knoflook gesnipperd
ongeveer 6 gekookte bieten in blokjes gesneden
1 rode peper zaadlijsten verwijderd gesnipperd
3 cm verse gember geraspt
1 liter groentebouillon
zure room
verse kruiden zoals koriander of peterselie
peper en zout

Fruit de uien, knoflook, gember en peper in een klein beetje olie op laag vuur. Wanneer de uien glazig en zacht zijn voeg je de
bouillon en gekookte bietjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.
Pureer de soep met de staafmixer helemaal glad. Breng op smaak met zout en wat zwarte peper.
Serveer elke kom met een flinke lepel zure room en fijngehakte koriander of peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen