Ingrediƫnten voor 2 personen:
1
flespompoen (kleintje)
2
uien gesnipperd
1
of 2 tenen knoflook gesnipperd
100
gram gerookte spekreepjes
Olijfolie
of andere plantaardige olie
2
theelepels komijn
2
theelepels oregano
1
handje geraspte kaas naar keuze
2
handjes gedopte walnoten
peper
en zout
Verwarm
de oven voor op 200 graden.
Snijd
de pompoen in blokjes en verwijder de zaden.
Doe
de blokjes pompoen in een ovenschaal en bedruppel royaal met (olijf)olie,
bestrooi met de komijn, oregano, peper en zout. Bak de pompoenblokjes 30
minuten in de oven.
Bak
ondertussen de spekjes in een grote koekenpan. Als ze bruin beginnen te worden
voeg je de uien en knoflook toe. Draai het gas uit als de spekjes krokant zijn
en de uien glazig.
Neem
(na 30 minuten) de pompoen uit de oven en schep er het de uien met spekjes
doorheen. Hussel en maak de pompoenblokjes hier en daar een beetje stuk.
Verdeel
de walnoten en kaas over de schaal en zet nog even terug in de oven.
De
gratin is klaar als er een mooi goudbruin korstje op zit.
Yum! Ik heb het recept gisteren gemaakt en het was werkelijk heerlijk, dank je wel!
BeantwoordenVerwijderenDankje!
Verwijderen