donderdag 26 september 2013

Legumes confits (gekonfijte groenten)



In Frankrijk leerde ik ‘legumes confits’ maken. Mijn tante nam ons mee naar haar prachtige tuin en maakte een heerlijke en feestelijke maaltijd. Een onderdeel ervan was dit recept. Het is supermakkelijk, vega en verrukkelijk! Het gerecht moet ongeveer 3 uur in de oven staan, maar de voorbereidingen zijn een paar minuten dus verder heb je er geen omkijken naar.

Ingrediënten voor een flinke schaal:

1 aubergine
1 courgette
2 paprika’s
2 uien of een paar sjalotten
1 grote bol knoflook
een paar takjes rozemarijn
2 laurierblaadjes
olijfolie

Verwarm de oven voor op 120 graden.
Snijd de groenten in grote stukken en haal de teentjes knoflook los. Bedruppel een bakplaat of grote ovenschaal met een beetje
olijfolie en schik de groentes er op. Het geeft niet als ze over elkaar heen liggen. zorg dat je de tomaten met de snijkant naar boven legt. Leg er de takjes rozemarijn op, duw er de laurierblaadjes tussen en bedruppel het geheel met olijfolie. schuif de bakplaat in de oven. 
Check na 2.5 uur of de groenten knapperig en gaar zijn, verleng eventueel de baktijd.
Laat de groenten eerst ruim afkoelen en serveer op kamertemperatuur met een beetje grof zeezout en peper.

Wij aten de groenten bij vlees. Maar het is ook heerlijk om bij couscous, rijst of pasta te serveren. Als je over hebt kun je de groenten bewaren in de koelkast voor de volgende dag. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen