vrijdag 6 september 2013

lamshamburgers met tomaten- fetasalade



Ik heb ook soms gewoon zin een grote hamburger! Zelfgemaakt natuurlijk het allerlekkerst. Deze hamburgers van gekruid lamsvlees met een frisse tomatensalade en feta zijn erg lekker als je net even iets anders wil serveren.

Ingrediƫnten voor 2 personen

Voor de hamburgers:

2 hamburgerbroodjes naar keuze
300 gram lamsgehakt (of meer als je wil)
1 theelepel komijn
½ theelepel kaneel
1 rode ui gesnipperd
1 flinke snuf chilipeper
zout

voor de salade:

½ komkommer in reepjes
2 tomaten in partjes en zaadjes verwijderd
2 eetlepels griekse yoghurt
1 klein teentje knoflook fijngeknepen
1 handje verse peterselie fijngehakt
1 eetlepel azijn
zout en peper
1 stukje feta

Verwarm de oven voor om straks de broodjes te bakken.
Meng in een kom het gehakt met de gemalen komijn, ui, kaneel, chilipeper en zout. Kneed het gehakt goed en vorm er 2 mooie hamburgers van. Leg ze op een bord en bewaar zolang in de koelkast.

Doe de tomaten in een kom met de komkommer en roer er de yoghurt, knoflook, azijn, peterselie en ruim zout en peper door.
Doe de broodjes in de oven en bak ze knapperig.
Verhit ondertussen olie in een koekenpan en bak de hamburgers aan beide kanten bruin.
Leg de broodjes op de borden en leg op elk een hamburger. Schep er wat van de salade overheen en verkruimel er feta over.
Serveer direct. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten