zaterdag 28 september 2013

herfstsalade met peer en knoflookpaddenstoelen


Ik kan altijd salades eten. Het liefste elke dag bij mijn avondmaaltijd. Het hele jaar door eet ik groene salade met komkommer, tomaat, avocado, uitje, noem maar op. Voor mij is het eigenlijk geen specifiek zomergerecht. Nu het herfstig weer aan het worden is vind ik het wel erg fijn om wat te variëren met de ingrediënten.
Deze salade volstaat als mooie vegetarische lunch of hoofdgerecht maar is ook erg leuk en simpel om als bijgerecht te serveren bij een warme ovenschotel.

Ingrediënten voor 4 personen (maaltijdsalade)
Voor de dressing:

4 eetlepels olijfolie
3 eetlepels balsamicoazijn
1 theelepel mosterd

2 theelepels honing
peper en zout

voor de salade

1 struik romaine sla of andere stevige sla in stukken
1 harde peer geschild en in smalle reepjes
1 handje Griekse zwarte olijven
1 bakje paddenstoelen (ik gebruikte kastanjechampions)
1 teen knoflook fijngeknepen
een paar fijngesneden bosuitjes
1 theelepels oregano
een paar rijpe tomaatjes
wat geschaafde Parmezaanse kaas
olijfolie
grof zout en peper

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de paddenstoelen fijn en doe ze in een ovenschaal. Bedruppel met olijfolie en schep er de knoflook en oregano door.
Bak de paddenstoelen 10 minuten.
Doe in een grote slakom de sla, peer, olijven, tomaten en bosuitjes.
Verdeel er de dressing over.
Schep de warme paddenstoelen er over en bestrooi met de Parmezaanse kaas, zout en peper. 

3 opmerkingen:

  1. Lijkt me erg lekker, ga het zeker eens proberen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammmm heerlijk!! Ik krijg meteen zin om direct naar de winkel te rennen om alle ingredienten te halen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hij was heerlijk, ik heb hem gister gemaakt! Met komkommer ipv tomaat, ook prima :)

    BeantwoordenVerwijderen