In
huize Sarah aan de Kook is het officieel herfst. De kachel staat aan, de tuin
ligt vol met bladeren, de appels zijn geplukt, tijd voor herfstige recepten! Ik
eet één keer per week soep. Natuurlijk is het makkelijk, ik heb vaak soepjes in
de vriezer zodat ik snel een gezonde maaltijd op tafel kan zetten. Maar niets
is zo ontspannend als een heerlijk, snel soepje bereiden op een vrije middag.
Ingrediënten voor 4 personen
1 stuk chorizo in plakjes
2 uien fijngesnipperd
2 tenen knoflook fijngesneden
1 rode peper (eventueel zaadlijsten verwijderd)
2 theelepels komijn
2 theelepels kurkuma
700 ml bouillon naar keuze
1 blik tomatenblokjes op sap
1 blik limabonen of witte bonen uitgelekt
zout en peper
1 bosje verse basilicum fijngehakt
Bak de
chorizo knapperig in een braadpan. Neem de chorizo uit de pan en laat uitlekken
op keukenpapier.
Fruit in
het achtergebleven vet de uien met de komijn, kurkuma, knoflook en de rode
peper glazig op middelhoog vuur.
Voeg het
blik tomaten en de bouillon toe en breng aan de kook.
Laat de
soep tien minuten pruttelen op laag vuur. Roer de bonen erdoor en laat de soep
goed doorwarmen. Voeg naar smaak wat zout en peper toe.
Op het
laatste moment roer je de stukjes chorizo door de soep en bestrooi je elke kom
met de verse basilicum.
Serveer
meteen met stukken grof brood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten