Deze
spannende en chique bijgerechtjes zijn echt heerlijk knapperig en hartig. Je
kunt kaas naar keuze gebruiken. Ik gebruikte nu een harde geitenkaas maar Het lijkt me ook
heerlijk met peer in plaats van appel en brie!
Ingrediƫnten voor 4 stuks
2 vastkokende aardappels
1 appel in kleine blokjes of geraspt
harde geitenkaas in plakjes
olijfolie
peper en zout
peterselie of andere gehakte verse kruiden
Verwarm
de oven voor op 180 graden.
Bedek de
bakplaat of ovenschaal met bakpapier.
Snijd de
aardappels in plakjes van 0.5 cm dik.
Schik ze
in groepjes over elkaar op de bakplaat.
Verdeel
de kaas over de aardappelrondjes (dit zorgt er straks ook voor dat ze niet snel
uit elkaar vallen) en leg er de schijfjes appel op.
Besprenkel
met olijfolie en maal er wat peper en zout over.
Bak de
galettes ongeveer 20 minuten in de oven tot ze gaar en mooi knapperig zijn. Laat de galettes een paar minutjes rusten, bestrooi met peterselie en serveer!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten