maandag 30 september 2013

aardappelgalettes met appel en geitenkaas



Deze spannende en chique bijgerechtjes zijn echt heerlijk knapperig en hartig. Je kunt kaas naar keuze gebruiken. Ik gebruikte nu een harde geitenkaas maar Het lijkt me ook heerlijk met peer in plaats van appel en brie!

Ingrediƫnten voor 4 stuks

2 vastkokende aardappels
1 appel in kleine blokjes of geraspt
harde geitenkaas in plakjes
olijfolie
peper en zout
peterselie of andere gehakte verse kruiden


Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bedek de bakplaat of ovenschaal met bakpapier.
Snijd de aardappels in plakjes van 0.5 cm dik.
Schik ze in groepjes over elkaar op de bakplaat.
Verdeel de kaas over de aardappelrondjes (dit zorgt er straks ook voor dat ze niet snel uit elkaar vallen) en leg er de schijfjes appel op.
Besprenkel met olijfolie en maal er wat peper en zout over.
Bak de galettes ongeveer 20 minuten in de oven tot ze gaar en mooi knapperig zijn. Laat de galettes een paar minutjes rusten, bestrooi met peterselie en serveer! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen