zondag 18 augustus 2013

noodlesalade met kiemen, pinda's en omelet



Noodles zijn zo lekker veelzijdig! In no time heb je een pan gekookte noodles en je kunt alle kanten op. In deze salade zijn de noodles koud. De pittige dressing schep je door de warme noodles en deze wordt tijdens het afkoelen volledig opgenomen. De knapperige kiemen, verse koriander en scherpe omelet maken dit tot een volledige maaltijd. De omelet zou je kunnen vervangen door vis, vlees of tofu. 

Ingrediënten voor 2 personen

Dressing:

1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel ketjap manis
1 eetlepel tomatenpuree
1 flinke eetlepel pindakaas
1 theelepel suiker
sap van ½ limoen

Salade:

Ongeveer 150 gram noodles
2 handjes verschillende kiemen
1 flinke hand korianderblaadjes grof gehakt
1 rode peper gesnipperd pitjes en zaadlijsten verwijderd
2 cm verse gember fijngeraspt
2 bosuitjes in fijne ringetjes
1 eetlepel sesamzaadjes
1 klein handje ongezouten pinda’s

omelet:

4 eieren
½ eetlepel rode sambal
1 snuf zout
2 eetlepels kikkomansaus of andere sojasaus
olie of kokosvet om in te bakken

Mix de ingrediënten voor de dressing en zet weg.
Kook de noodles volgens aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat goed uitlekken.

Schep de dressing door de noodles en laat ze afkoelen.
Mix alle overige ingredienten voor de salade in een andere kom en zet weg.
Klop de ingredienten voor de omelet door elkaar en verhit olie in een koekenpan. Giet het mengsel in de koekenpan en bak de omelet op laag vuur met het deksel op de pan ongeveer 5 minuten.
Schep de salade en noodles door elkaar.
Snijd de omelet in stukjes en garneer de salade hiermee.
Serveer direct!




4 opmerkingen:

  1. Ook mij lijkt het heerlijk! Koop je die kiemen gewoon in de supermarkt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dankje! ja je kunt ze overal krijgen. Staan vaak gekoeld bij de zakken sla en spinazie e.d!

      Verwijderen
  2. Heerlijk! Extra toegevoegd: champignons en paksoi, geroerbakt met de spaanse peper en de geraspte gember. Verder de hoeveelheid sambal verdubbeld :-)
    Een dag later smaakt het nog beter, de smaken zijn dan goed ingetrokken.

    BeantwoordenVerwijderen