woensdag 28 augustus 2013

mijn top 5 kookboeken met WINACTIE!


Afgelopen maandag was ik jarig. tijd om te trakteren!!
Vandaag presenteer ik jullie mijn top 5 boeken waaruit ik afgelopen jaar het lekkerst heb gekookt.

Op nummer 5 staat het prachtige kookboek van de franse chef Alain Ducasse.In Puur natuur op tafel staan maar liefst 200 gezonde en lekkere recepten. Boeken van sterrenchefs kunnen vaak van een heel hoog niveau en extreem lastig zijn. Dit boek is het tegendeel, elk recept is perfect voor een thuiskok. Geen ingewikkelde ingrediënten, mooie eenvoudige gerechten. Een heerlijke pompoengratin, kabeljauw met amandelkorst, boekweitflensjes met prei, abrikozentaart en een hoop mooie basisrecepten.
Het boek bevat allerlei grappige en lieve illustraties wat het doorbladeren nog leuker maakt. 

Op nummer 4 staat het boek van Stevie Parle, hierover schreef ik eerder een review. Klik hier om de review te lezen met recept!

Op nummer 3 staat Fast, Fresh, Simple van DonnaHay. Alleen al door dit boek door te bladeren raak je geïnspireerd! De foto’s zijn stunning. De titel is naar waarheid. Het boek is ingedeeld in drie delen; Fast, Fresh, en Simple. Er staat tips en trucs in om supersnel iets moois en lekkers op tafel te zetten. Sommige recepten worden zelfs ‘foprecepten’ genoemd. Ik ben fan van de gebakken chorizo met kikkererwten, de galette met champignons, rundvlees met cashewnoten en rode peper, kortom mmm!
Op nummer 2 staat VEG!

Dit fijne en dikke kookboek geschreven door HughFearnley Wittingstall is 100% vegetarisch. Voor een niet vegetariër is dit ook een aanrader, het boek is gevuld met recepten waarbij groenten vaak het hoofdingrediënt zijn. De aubergine parmesan moet je proeven, echt.

Op nummer 1 staat Ottolenghi het kookboek

Tuurlijk, iedereen was totaal in de ban van Plenty, het andere en vegetarische Ottolenghi kookboek. Omdat ik fan ben van vegetarische kookboeken en dus mijn kast al flink vol heb staan besloot ik ‘het kookboek’ aan te schaffen. Dit boek bevat ook recepten met vlees en vis. Waarom is dit mijn favoriet? De combinaties. Op bijna elke bladzijde in dit boek worden smaken, kruiden, groenten en andere ingrediënten gecombineerd waar ik zelf niet op zou komen. Zo inspirerend! Het boek heeft een erg groot gedeelte met gebak, koekjes en toetjes. Mijn zwakke punt, maar door Ottolenghi ben ik absoluut minder bang geworden voor het bereiden van zoetigheden in mijn keuken. 
Voor een superfoody, hobbykok, beginnende kok, kokende student en voor wie dan ook is een goed kookboek onmisbaar. Lees je nu mijn top 5 en denk je wauw! Ik wil er zo een! Dat kan! Ik mag in samenwerking met Coolblue drie titels weggeven.
Geef hieronder aan welk boek je graag zou willen winnen.
Like je mijn facebookpagina al? Of volg je me op twitter? Ik neem via die weg contact met de winnaars op. 
Geen gebruiker van social media? Geeft niks, mail naar sarahdegrunt@yahoo.com om toch kans te maken op je favoriete titel!

de winnaars krijgen woensdag 4 september bericht. 
Met sommige browsers lukt het niet om te reageren, stuur me dan een reactie op facebook of twitter

Deze winactie is mogelijk gemaakt door coolblue kitchen 
Coolblue heeft met 19 verschillende shops een enorm aanbod als het gaat om keuken gerelateerde artikelen. Coolblue heeft alle grote merken, zoals KitchenAidMagimix en bk-pannen waar een hobby- of professionele kok helemaal enthousiast van wordt. Of je nu op zoek bent naar een espressomachine, een keukenmachine,
tajine of servies bij Coolblue ben je hiervoor aan het juiste adres. Met een ontzettend uitgebreid assortiment vind je bij Coolblue altijd wel iets wat aan jouw wensen zal voldoen.

35 opmerkingen:

 1. Natuurlijk ga ik dan voor Ottolenghi http://delevie.nl/een-beetje-van-je-zelf-en-een-beetje-van-ottolenghi/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik houd wel van fast, fresh and simple dus ik ga voor Donna Hay :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een hele moeilijke keuze! Jouw top 3 zou ook die van mij zijn. Hmm.. dan denk ik toch Donna Hay omdat ik vermoed dat zij wat meer alledaagse ingrediënten gebruikt. Maar mocht ik een van de winnaars zijn dan zou ik 1 van de andere 2 ook prima vinden :).

  @nombelina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als rechtgeaard vegetariër ga ik uiteraard voor VEG!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog gefeliciteerd! Mijn favoriet is net als jou Ottolenghi, ben gek op zijn boek Jeruzalem.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ga voor 'het kookboek'. Gebak, koekjes en toetjes zijn de beste dingen die uit een keuken kunnen komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Donna Hay boeken zijn een pareltje op zich, ik hou van de fotografie de sfeer en de heerlijke recepten. Ik ben dan ook reuze benieuwd naar fast, fresh and simple!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Door valt toch niet uit te kiezen?! Jeetje zeg! Ik ben heel benieuwd naar het boek Puur natuur van Alain omdat ik daar veel lovende recensies over heb gelezen. Dus die dan...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn voorkeur gaat uit naar Ottolenghi het kookboek. Maar eigenlijk zijn ze alle 5 even goed om te winnen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Rowald van Baardwijk28 augustus 2013 om 12:24

  Veg! natuurlijk!!! Food is good!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mocht ik zo gelukkig zijn te winnen dan zou Donna Hay geweldig zijn! Ook voor de kids, die dan op een simpele manier gezond leren koken terwijl ze het niet al teveel tijd kost.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. O wat een mooie actie. Ik doe mee voor Het kookboek van Ottolenghi.

  Liefs MamaNatuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hmm...wil ik liefst winnen? Een boek dat al héél erg lang op mijn verlanglijstje staat of toch liever een boek dat ik nog niet ken en dat volgens jou geweldig is? Bij deze heb je mijn verlanglijstje alvast weer wat langer gemaakt, dank je wel! Als vegetariër denk ik dan: doe maar Ottolenghi (maar VEG! is minstens even geweldig)! Ik duim alvast voor mezelf :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Beste Sarah!

  ik zou heel graag 'Het Kookboek' van ottolenghi willen winnen! ik ben een student en ik wil graag wat veranderingen aan onze maaltijden in het studentenhuis brengen en eens wat totaal anders koken! En ik weet zeker dat dit boek me hierbij kan helpen!

  Groetjes Anke van den Akker
  twitternaam: ankeennn
  Facebookpagina:https://www.facebook.com/anke.vandenakker.9

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Natuurlijk allereerst nog van harte gefeliciteerd!

  Wat een leuke manier om je verjaardag te vieren! Alle boeken zijn leuk, Veg! is ook hier enorm populair, net als ´Het kookboek. Maar als ik zou moeten kiezen kies ik voor het boek van Alain Ducasse. Heb er veel goeds over gelezen en ben er erg nieuwsgierig naar!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Help ik kan niet kiezen! Na wikken en wegen kies ik dan voor Veg! Een goed vegetarisch kookboek ontbreekt nog in mijn boekenkast. Aangezien ik echt wat minder vlees wil eten, maar door inspiratie gebrek het daar vaak niet van komt, ben ik erg nieuwsgierig naar dit boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een leuke actie! Ik zou ontzettend graag Veg! willen winnen. Ik heb hier al zoveel goeds over gelezen en op een aantal blogs wat receptjes voorbij zien komen. Als vegetariër zou dat een mooie toevoeging zijn op mijn kookboekenplank! Ik heb je zojuist geliked op Facebook en toegevoegd op Twitter. Mijn naam is op beiden @SuzannedenToom. En dan nu maar duimen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Allereerst nog gefeliciteerd wat een superaktie!! Hier doe ik graag aan mee, ik ga voor Donna Hay ;-)
  Alhoewel ik al blij ben met 1 van deze prachtige boeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik zou Veg graag willen winnen! <3
  Liefs Guusta

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik ga graag voor jouw nummer 1; Ottolenghi.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Whaa dat zijn allemaal boeken waar ik graag uit zou willen koken, maar omdat kiezen zo moeilijk is ga ik voor het boek wat me het meeste aanspreekt: Puur natuur van Alain Ducasse! Ik probeer altijd zo puur mogelijk te eten en daar kan ik wel wat inspiratie bij gebruiken.:-) Superleuke actie en ik geniet van je website!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hmmm lastig lastig! Dan ga ik voor Ottolenghi, want ik ben nog wel bang voor zoetigheden klaarmaken! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hi Sarah; ik doe niet aan Facebook en heb je daarom net een -uitgebreid- mailtje gestuurd. Dat komt niet over, zegt je postmeester net. Wat nu?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Ingeborg! Oeps, dat is vreemd! Je kunt ook dit adres gebruiken: sarahdegrunt@icloud.com

   Verwijderen
 24. Hoi Sarah, Kookboeken verdwijnen bij ons altijd onder in een kastje. Liever meer recepten op je website!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Evelien Cornelissen3 september 2013 om 10:09

  VEG! Lijkt me een heel fijn kookboek! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Leuk, leuk, leuk!!
  Veg! staat al een tijdje op mijn to buy lijstje, zou ik erg blij van worden! Niet vegetarisch, wel flexitarisch en een bewuste eter. Inspiratie is altijd meer dan welkom! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat een onwijs leuke actie.
  Doordat ik twee jonge kinderen heb ik vaak te weinig tijd om te koken.
  Het boek; Fast, fresh simple spreek me daarom ook erg aan.
  Zo kan ik mijn gezin snel een gezonde en makkelijke maaltijd voor zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Op mijn verlanglijstje staat al langer het boek "Fast, Fresh, Simple van DonnaHay", dus mijn keuze was gemakkelijk!! Groeten Cilia, volger via Facebook.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Mooie lijst! Ik twijfel tussen Veg en Puur natuur op tafel, maar ga uiteindelijk toch voor Veg! Denk dat die recepten wat makkelijker te doen zijn en de ingrediënten makkelijker verkrijgbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Gefeliciteerd Sarah,
  Ik geniet nog heel erg van mijn Chez Rachel gewonnen boek, dus geef nu anderen de kans, maar wat een top actie weer :). Bij ons in villa kakelbont zijn de broeken na het winnen van Chez Rachel in elk geval een stuk strakker geworden haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. ik wil nog heeeel erg graag het boek van Ottolenghi, Plenty is ook zo fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Fefeliciteerd Femke, Nicole en Shireen! Jullie hebben het boek naar keuze gewonnen!

  BeantwoordenVerwijderen