Als ik doordeweeks laat thuiskom dan
wil ik niet uren in de keuken staan. Aan de andere kant heb ik na een lange
werkdag wel weer heel erg veel zin in lekker eten. Dit is een ideaal recept
voor zulke dagen. In 20 minuten staat het op tafel en het is een heerlijk
pittig, voedzaam en verwarmend recept. Het makkelijkst vind ik om tijdens te
bereiding simpelweg rijst erbij te koken, Maar het is ook erg lekker met
komkommersalade, een omelet, of zelfs friet! Voor een feestelijke versie kun je
het hele gerecht in een ovenschotel doen en bakken onder een dakje van hartig
zanddeeg of bladerdeeg.
Ingrediƫnten voor 2 personen
Ongeveer 300 gram kip(filet) in stukken
1 a 2 uien fijngesnipperd
1 rode peper in plakjes (eventueel zaadjes en zaadlijsten
verwijderen)
2 cm gember geraspt
1 rode of gele paprika
2 tenen knoflook fijngesnipperd
1 klein blikje tomatenpuree
125 ml bouillon
2 eetlepels ketjap manis
1 bosje peterselie fijngehakt
2 klein bosje koriander fijngehakt
zout en peper
Verhit
olie in een koekenpan
Braad de
stukken kip rondom goudbruin en neem ze uit de pan. Doe de uien, rode peper,
gember en paprika in de koekenpan en bak op
middelhoog vuur glazig. Roer dan de
knoflook, tomatenpuree en ketjap door het mengsel en zet het vuur laag.
Roer
beetje bij beetje de bouillon door de saus en leg de stukken kip in de saus.
Breng aan de kook en laat 15 a 20 minuten zacht pruttellen tot de kip gaar is.
Als de
saus te droog wordt kun je een scheutje water toevoegen.
Proef het
gerecht en voeg naar smaak zout en peper toe. Garneer met de fijngehakte
peterselie en koriander. Serveer direct.
Lijkt me heerlijk!
BeantwoordenVerwijderen