dinsdag 20 augustus 2013

gestoofde hete kip



Als ik doordeweeks laat thuiskom dan wil ik niet uren in de keuken staan. Aan de andere kant heb ik na een lange werkdag wel weer heel erg veel zin in lekker eten. Dit is een ideaal recept voor zulke dagen. In 20 minuten staat het op tafel en het is een heerlijk pittig, voedzaam en verwarmend recept. Het makkelijkst vind ik om tijdens te bereiding simpelweg rijst erbij te koken, Maar het is ook erg lekker met komkommersalade, een omelet, of zelfs friet! Voor een feestelijke versie kun je het hele gerecht in een ovenschotel doen en bakken onder een dakje van hartig zanddeeg of bladerdeeg.

Ingrediƫnten voor 2 personen

Ongeveer 300 gram kip(filet) in stukken
1 a 2 uien fijngesnipperd
1 rode peper in plakjes (eventueel zaadjes en zaadlijsten verwijderen)
2 cm gember geraspt
1 rode of gele paprika
2 tenen knoflook fijngesnipperd
1 klein blikje tomatenpuree
125 ml bouillon
2 eetlepels ketjap manis
1 bosje peterselie fijngehakt
2 klein bosje koriander fijngehakt
zout en peper

Verhit olie in een koekenpan
Braad de stukken kip rondom goudbruin en neem ze uit de pan. Doe de uien, rode peper, gember en paprika in de koekenpan en bak op
middelhoog vuur glazig. Roer dan de knoflook, tomatenpuree en ketjap door het mengsel en zet het vuur laag.
Roer beetje bij beetje de bouillon door de saus en leg de stukken kip in de saus. Breng aan de kook en laat 15 a 20 minuten zacht pruttellen tot de kip gaar is.
Als de saus te droog wordt kun je een scheutje water toevoegen.  
Proef het gerecht en voeg naar smaak zout en peper toe. Garneer met de fijngehakte peterselie en koriander. Serveer direct. 




1 opmerking: