maandag 12 augustus 2013

gegratineerde venkel



Dit is een fijn bijgerecht. Heel makkelijk te maken en je kunt het ook van te voren bereiden en a la minute onder de grill zetten. Heerlijk bij een stukje vis of als onderdeel van een uitgebreid diner.

Ingrediƫnten voor 2 personen

1 venkel
½ citroen
1 stuk zachte geitenkaas verbrokkeld
peper en zout


Verwarm de ovengrill voor op 200 graden.
Breng een flinke pan water aan de kook en snijd de venkel doormidden.
Kook de venkel 15 minuten. Check of hij mooi gaar is en verleng de kooktijd met een paar minuten wanneer nodig.
Giet af en laat iets afkoelen.
Snijd de venkel in plakken en verdeel ze over een platte ovenschaal.
Knijp er de citroen boven uit en bestrooi royaal met zout en peper. Verkruimel de geitenkaas boven de venkel en zet de schaal onder de grill 5 a 10 minuten. De venkel is klaar als de geitenkaas goudbruin is gekleurd. 





1 opmerking: