Dit is
een fijn bijgerecht. Heel makkelijk te maken en je kunt het ook van te voren
bereiden en a la minute onder de grill zetten. Heerlijk bij een stukje vis of
als onderdeel van een uitgebreid diner.
Ingrediƫnten voor 2 personen
1 venkel
½ citroen
1 stuk zachte geitenkaas verbrokkeld
peper en zout
Verwarm
de ovengrill voor op 200 graden.
Breng een
flinke pan water aan de kook en snijd de venkel doormidden.
Kook de venkel 15 minuten. Check of hij mooi gaar is en verleng de kooktijd met een paar minuten wanneer nodig.
Kook de venkel 15 minuten. Check of hij mooi gaar is en verleng de kooktijd met een paar minuten wanneer nodig.
Giet af
en laat iets afkoelen.
Snijd de
venkel in plakken en verdeel ze over een platte ovenschaal.
Knijp er de
citroen boven uit en bestrooi royaal met zout en peper. Verkruimel de
geitenkaas boven de venkel en zet de schaal onder de grill 5 a 10 minuten. De
venkel is klaar als de geitenkaas goudbruin is gekleurd.
Lijkt me best lekker!
BeantwoordenVerwijderen