zondag 25 augustus 2013

broccoli salade


Deze salade is heerlijk in zijn eenvoud. Zelfs als je niet van broccoli houdt kan ik aanraden om het een keer op deze manier te proberen. De kleine hoeveelheid ingrediënten krijgt een boost van de kruidige dressing. Gebruik dikke Griekse yoghurt en olijfolie en balsamico azijn van goede kwaliteit. Ik gebruikte in deze salade een lekkere Spaanse olijfolie Hermanos Catalan. Deze is hier verkrijgbaar bij deze fijne biologische webwinkel Amanvida.nl

Ingrediënten 2 personen

Dressing:
2 eetlepels dikke yoghurt
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel gemalen komijn
3 eetlepels balsamico azijn

salade:

1 grote struik broccoli in roosjes gesneden
1 rode peper in dunne plakjes
1 rode ui in dunne ringen
geroosterd sesamzaad
partjes limoen

Breng water aan de kook en kook de broccoliroosjes 5 minuten. Giet af en laat afkoelen.
Meng de ingrediënten voor de dressing.
Doe de afgekoelde broccoli roosjes in een kom. Schep er de uien en rode peper door.
Bestrooi de salade met sesamzaadjes en besprenkel met de dressing.
Serveer met partjes limoen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen