Deze salade is heerlijk in zijn
eenvoud. Zelfs als je niet van broccoli houdt kan ik aanraden om het een keer
op deze manier te proberen. De kleine hoeveelheid ingrediënten krijgt een boost
van de kruidige dressing. Gebruik dikke Griekse yoghurt en olijfolie en
balsamico azijn van goede kwaliteit. Ik gebruikte in deze salade een lekkere
Spaanse olijfolie Hermanos Catalan. Deze is hier verkrijgbaar bij deze fijne
biologische webwinkel Amanvida.nl
Ingrediënten 2 personen
Dressing:
2 eetlepels dikke yoghurt
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel gemalen komijn
3 eetlepels balsamico azijn
salade:
1 grote struik broccoli in roosjes gesneden
1 rode peper in dunne plakjes
1 rode ui in dunne ringen
geroosterd sesamzaad
partjes limoen
Breng
water aan de kook en kook de broccoliroosjes 5 minuten. Giet af en laat
afkoelen.
Meng de
ingrediënten voor de dressing.
Doe de
afgekoelde broccoli roosjes in een kom. Schep er de uien en rode peper door.
Bestrooi
de salade met sesamzaadjes en besprenkel met de dressing.
Serveer met
partjes limoen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten