vrijdag 23 augustus 2013

bietenhummus met een vleugje basilicum



Hummus is lekker. Wij maken hier in huize Sarah aan de Kook graag grote hoeveelheden hummus en gebruiken het voor van alles. Heerlijk natuurlijk op brood. Of op brood met gegrilde paprika en verse koriander! Of bij de couscous met ratatouille, bij het broodje falafel, op een cracker met tomaat, noem maar op. Ook in de hummus zelf komt steeds variatie voor. Ik hou van bieten. Bietenhummus is heerlijk zoet! En is die kleur niet prachtig!

300 gram kikkererwten uit blik uitgelekt

1 biet in blokjes
2 tenen knoflook in stukjes
4 volle eetlepels Tahin
1 klein scheutje olijfolie
het sap van anderhalve limoen
1 handje basilicumblaadjes

1 klein theelepeltje komijnpoeder
1 klein theelepeltje koranderzaad gemalen
 (ketoembar)
Peper en zout


Doe alle ingrediƫnten in een blender, keukenmachine of gebruik de staafmixer. Draai er een mooie roze, grove hummus van.
Proef op zout en peper en garneer met wat basilicumblaadjes en een extra partje limoen. 


1 opmerking: