vrijdag 30 augustus 2013

Aardappelsalade met rauwe ham



Eigenlijk is dit een basisrecept. Je kunt deze aardappelsalade uitbreiden met rode ui, gekookte eieren, avocado, verse oregano, of met ander lekkers dat je nog in de koelkast hebt. Maar gewoon zoals het recept hieronder beschreven, zo simpel en zo snel klaar is het al heerlijk. Je kunt hele kleine porties maken als mooi voorgerechtje, een plat bord met een grote hoeveelheid als bijgerecht voor je gasten of een bordje vol. Voor jezelf alleen ;)

Ingrediënten voor 2 personen

Krieltjes schoongeboend of nieuwe aardappels in partjes
1 citroen
2 eetlepels gladde mosterd (dyon)
2 eetlepels (zelfgemaakte) mayonaise
peper en zout

een paar mooie plakken rauwe ham naar keuze
(ik vind Coburger of Schwarzwälder schinken erg lekker)
een flinke bos bladpeterselie fijngehakt

Kook de aardappelen gaar, giet ze af en leg ze op een bord om een beetje af te koelen.
Knijp ondertussen de citroen uit boven een grote kom. Roer er de mosterd, mayonaise, peper en zout door. Klop tot een mooie egale saus.
Schep de lauwe aardappels door de saus.
Verdeel de ham over de borden en schep er wat aardappelsalade bij. Bestrooi met een flinke hand fijngehakte bladpeterselie.

1 opmerking:

  1. Alleen al in zijn eenvoud is deze combi een echte winnaar! En, zo veelzijdig, niet in't minst omdat 'm zo stylish te dresseren valt - dus geweldig om op te dienen wanneer je in de meer zomerse dagen (die er ongetwijfeld aan staan te komen) je gasten wil imponeren en toch op zeker wil spelen. Ook op smaakniveau. Een echte allrounder.

    BeantwoordenVerwijderen