Dit is
echt troostvoer. Ik ben gek op aardappelen op allerlei manieren. Koud in
salades, knapperig gebakken in de oven, gepoft, gevuld, noem maar op! Dit is
een recept dat er prachtig uitziet, maar echt simpel is. Een erg mooi
bijgerecht als je gasten krijgt en je wilt aardappels serveren bij het
hoofdgerecht. Het is belangrijk dat je voor dit gerecht kruimige aardappels
gebruikt. Deze kunnen rauw in de oven en worden heerlijk zacht en gaar met een
knapperige korst.
Als je
toch vaste aardappels gebruikt verleng de baktijd dan met ongeveer een half
uur.
Ingrediƫnten (hoeveelheden kun je zelf bepalen)
Mooie kruimige aardappels
Boter
Olijfolie
Zout
Peper
Verwarm
de oven voor op 190 graden.
Vet een
ovenschaal waar de aardappels net inpassen royaal in met boter. Snijd de
aardappels in dunne plakjes met een mes, mandoline of keukenmachine. Pak steeds
een stapel plakjes en zet duw ze rechtop tegen elkaar in de ovenschaal.
Als de
schaal vol is bestrijk je de aardappels met nog wat boter en besprenkel je de
schaal met olijfolie.
Bestrooi
royaal met zout en peper.
Bak de
aardappels een half uur en schakel de temperatuur terug naar 160 graden. Bak
nog een uur.
Prik met
een vork in de aardappels om te kijken of ze mooi gaar zijn. Verleng eventueel
de baktijd als ze nog niet gaar genoeg zijn.
tip: vlak voor het serveren kun je de aardappel roast nog even bestrooien met bijvoorbeeld een beetje paprikapoeder of ander specerij!
tip: vlak voor het serveren kun je de aardappel roast nog even bestrooien met bijvoorbeeld een beetje paprikapoeder of ander specerij!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten