vrijdag 26 juli 2013

zomerse citroenkip


Even een heerlijk stukje gemarineerd vlees op de grill is geen kunst aan. Mocht je geen grillpan hebben gebruik dan de ovengrill op de hoogste stand (en vraag een grillpan voor je verjaardag!) Natuurlijk kun je ook buiten de barbecue gebruiken! Eet er bijvoorbeeld couscous bij of een tomatensalade.

Ingrediƫnten voor 2 personen:

1 flinke biologische kipfilet
sap van een ½ citroen
geraspte schil van een ½ citroen
1 theelepel paprikapoeder
een klein beetje cayennepeper
1 handje verse korianderblaadjes
grof zeezout

Snijd de kipfilet in de lengte doormidden. Leg ze op een bord en knijp over beide kanten het citroensap uit. Laat ze rustig marineren terwijl je de grill opwarmt en de rest van de maaltijd voorbereid.

Dep na ongeveer 10 minuten de kipfilets droog met keukenpapier en grill ze aan beide kanten ongeveer 5 minuten (afhankelijk van de dikte)
Haal ze van de grill en bestrooi met de paprikapoeder, cayennepeper en maal er grof zeezout over.
Kneus de blaadjes koriander een beetje tussen je vingers en scheur ze in stukjes boven de kipfilet. Rasp als laatste de citroenschil erboven en serveer direct. 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen