Even
een heerlijk stukje gemarineerd vlees op de grill is geen kunst aan. Mocht je
geen grillpan hebben gebruik dan de ovengrill op de hoogste stand (en vraag een
grillpan voor je verjaardag!) Natuurlijk kun je ook buiten de barbecue
gebruiken! Eet er bijvoorbeeld couscous bij of een tomatensalade.
Ingrediƫnten voor 2 personen:
1 flinke biologische kipfilet
sap van een ½ citroen
geraspte schil van een ½ citroen
1 theelepel paprikapoeder
een klein beetje cayennepeper
1 handje verse korianderblaadjes
grof zeezout
Snijd de
kipfilet in de lengte doormidden. Leg ze op een bord en knijp over beide kanten
het citroensap uit. Laat ze rustig marineren terwijl je de grill opwarmt en de
rest van de maaltijd voorbereid.
Dep na
ongeveer 10 minuten de kipfilets droog met keukenpapier en grill ze aan beide
kanten ongeveer 5 minuten (afhankelijk van de dikte)
Haal ze
van de grill en bestrooi met de paprikapoeder, cayennepeper en maal er grof
zeezout over.
Kneus de
blaadjes koriander een beetje tussen je vingers en scheur ze in stukjes boven
de kipfilet. Rasp als laatste de citroenschil erboven en serveer direct.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten