vrijdag 12 juli 2013

Stevie Parle REAL KITCHEN kookboekreview met recept
Stevie Parle wordt in één adem genoemd met Moro en The River Cafe. En aangezien de boeken van The River Cafe én Moro mij de kneepjes van het koken geleerd hebben moest ik dit boek natuurlijk hebben. De aantrekkelijke cover is veelbelovend. De recepten zijn verrassend. Als je op zoek bent naar inspiratie voor nieuwe combinaties dan kun je in dit boek je hart ophalen. Het boek is onderverdeeld in seizoenen en biedt een breed scala aan vis, vlees, vegetarisch en toetjes. De recepten hebben invloeden uit allerlei verschillende windstreken.Terwijl ik bladerde in het boek en de prachtige foto’s op mij in liet werken stopte ik bij het recept ‘duivels te paard’ Het deed mij denken aan een gerechtje dat ik vaak at bij een tapas restaurant in Amsterdam dat helaas al jaren weg is. Het gaat hier om gewelde pruimen omwikkeld met pancetta. Omdat je de pruimen moet laten wellen in Earl Grey thee met azijn en laurier kreeg ik het recept niet meer uit mijn gedachte. Zo spannend!

Duivels te paard van Stevie Parle uit het kookboek Real Kitchen.

50 ml rodewijnazijn
2 laurierblaadjes
6 jeneverbessen
1 gedroogde chilipeper
1 Earl Grey theezakje
20 gedroogde pruimen (ontpitte)
20 amandelen licht geroosterd
20 dunne plakjes pancetta

Verwarm water in een pan groot genoeg om de pruimen onder te zetten. Voeg de azijn, laurier, jeneverbessen en chilipeper toe en kook alles 5 minuten op laag vuur. Neem de pan van het vuur en voeg het theezakje en de pruimen toe. Laat het geheel enkele uren, of zelfs de hele nacht staan.
Giet de pruimen af, maar houd een klein beetje vocht achter. Druk in elke pruim een amandel en rol strak in een plakje pancetta.
Verwarm de ovengrill op de hoogste stand. Leg de duivels in een bakblik waar ze strak inpassen en schenk er een beetje pruimenvocht over. Rooster ze onder een lauwe grill tot ze heet knapperg, kleverig en verukkelijk zijn; keer ze af en toe om.

Dit is een tongstrelend recept. Misschien is het even een klus om elke pruim te vullen en in te rollen, maar moeilijk is het zeker niet. De volgende recepten die ik zeker ga koken zijn ragout van zomergroenten, bloemkool met ansjovis en kaas en de fruit crostata! Wat een zalig boek!!
Hebben? Het boek is te koop bij www.kookboekstore.nl. Klik op deze link om direct te bestellen en je hebt het morgen in huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten