zaterdag 20 juli 2013

koude yoghurtsoep met verse kruiden


 

Ik blijf altijd soep eten. Minimaal 1 keer per week. Maar in de zomer zit ik niet te wachten op een bloedhete kom soep. Koude soepjes zijn een fijne compensatie! Ik ben gek op gazpacho en komkommersoep, maar deze versie met yoghurt is ook heerlijk! Ik eet deze soep het liefst met wat vers brood met boter, of voorafgaande aan een lauwwarme salade.

Ingredi├źnten voor 4 personen

400 ml dikke yoghurt
1 glas ijskoud water
2 of 3 tenen knoflook
½ komkommer geraspt
1 bos dille fijngehakt
1 hand muntblaadjes fijngehakt
2 handjes rucola grof gehakt
amandelschaafsel
olijfolie extra vierge
peper en zout

Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan.
Doe de yoghurt in een grote schaal en klop glad met een garde.
Roer het glas water er door en klop het tot een egale soep.
Leg de tenen knoflook met een snuf zout op de snijplank en wrijf ze kapot met een mes. Klop de knoflook met aanhangend zout door de yoghurt. Roer er de dille, munt, komkommer, zout en peper door en proef of de soep goed op smaak is.
Vind je de soep te dik voeg dan nog wat koud water toe. Zet de kom 30 minuten in de koelkast.
Schep de soep in kommen of glaasjes en bestrooi met gehakte rucola en amandelschaafsel. Besprenkel met olijfolie en serveer.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen