Dit recept is heel erg simpel te
maken, Het bevat maar een paar hoofdingrediënten en is in een paar minuten
klaar. Toch is de smaak erg verassend! De frisse basis van de komkommer krijgt
een hoop pit en wordt ziltig van de rucola en de kaas. De radijsjes brengen
kleur, maar geeft de salade een extra boost! Serveer deze salade bij een
barbeque of met gepofte aardappels als zomers vegetarisch hoofdgerecht!
ingrediënten:
1 komkommer
4 handjes rucola
1 handje radijsjes schoongemaakt en in plakjes
1 stukje parmezaanse kaas grof geraspt
voor de dressing:
5 eetlepels olijfolie van goede kwaliteit
3 eetlepels rode wijnazijn
2 theelepels (dyon) mosterd
2 theelepels suiker of wat honing
Rasp de
komkommer boven een kom met een fijne rasp. Roer er een flinke snuf zout en
peper door.
Meng alle
ingrediënten voor de dressing en klop er een gladde massa van.
Schep de
rucola door de komkommer en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Besprenkel de
salade royaal met de dressing en schik er de plakjes radijs over. serveer direct!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten