woensdag 17 juli 2013

komkommersalade met rucola en Parmezaan





Dit recept is heel erg simpel te maken, Het bevat maar een paar hoofdingrediënten en is in een paar minuten klaar. Toch is de smaak erg verassend! De frisse basis van de komkommer krijgt een hoop pit en wordt ziltig van de rucola en de kaas. De radijsjes brengen kleur, maar geeft de salade een extra boost! Serveer deze salade bij een barbeque of met gepofte aardappels als zomers vegetarisch hoofdgerecht! 

ingrediënten:

1 komkommer
4 handjes rucola
1 handje radijsjes schoongemaakt en in plakjes
1 stukje parmezaanse kaas grof geraspt

voor de dressing:
5 eetlepels olijfolie van goede kwaliteit
3 eetlepels rode wijnazijn 
2 theelepels (dyon) mosterd
2 theelepels suiker of wat honing


Rasp de komkommer boven een kom met een fijne rasp. Roer er een flinke snuf zout en peper door. 

Meng alle ingrediënten voor de dressing en klop er een gladde massa van. 
Schep de rucola door de komkommer en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Besprenkel de salade royaal met de dressing en schik er de plakjes radijs over. serveer direct! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen