woensdag 3 juli 2013

Franse visschotel



Een heerlijk gerecht waarmee je absoluut indruk maakt op je gasten. Voor jezelf is het makkelijk. Je maakt de saus, legt alles in een ovenschaal en bakt de schotel. Omdat er aardappels in het gerecht zitten is het een compleet maal. Je kunt er een knapperige salade bij serveren.

ingrediƫnten voor 4 personen

800 gram mooie visfilet in stukken
(koolvis, kabeljauw, schelvis, tarbot, victoriabaars)
krieltjes of aardappels in stukken
(hoeveelheid bepaal je zelf)
2 uien in ringen
2 tenen knoflook fijngehakt
1 courgette in dobbelstenen
1 aubergine in dobbelstenen
1 rode paprika schoongemaakt in reepjes
4 rijpe tomaten in partjes
1 plukje saffraan
sambal manis
3 theelepels gedroogde oregano
1 citroen
1 handje basilicumblaadjes (of andere kruiden die je lekker vindt)
peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de vis in een braadslede. Kook de aardappels gaar, giet af en zet weg.

Verhit olie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur de knoflook, uien en paprika 10 minuten. Doe de courgette en de aubergine erbij en roerbak ongeveer 8 minuten.
Voeg er de tomaten, saffraan, sambal en oregano bij. Doe het deksel op de pan en laat 15 minuten pruttelen op laag vuur.
Roer de saus door tot de tomaten stuk zijn. Breng de saus op smaak met zout en peper (proef!).Leg de aardappels bij de vis, verdeel er de saus over en zet 15 minuten in de oven.
Garneer met verse kruiden en serveer er partjes citroen bij. 


1 opmerking: