donderdag 13 juni 2013

vegetarische pasta bolognese


Er gaat werkelijk niets boven een echte pasta bolognese. Aan de andere kant vind ik pasta een goede basis voor een vegetarisch hoofdgerecht. Deze saus is echt een goede bolognesesaus zonder een flintertje vlees. Als je de pasta zonder kaas eet is dit zelfs een veganistische pasta.
Ik maakte het gerecht met penne, maar ik kan niet wachten om er een echte lasagne van te maken!


ingrediƫnten voor 2 personen:

1 ui fijngesnipperd
2 tenen knoflook fijngesneden
1 laurierblad
1 espressokopje rode wijn
5 tomaten in stukken
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
2 theelepels sambal brandal
150 gram linzen uit blik
1 eetlepel gedroogde oregano
zout en peper
300 gram pasta naar keuze
olijfolie extra vierge
1 handje basilicumblaadjes 
geraspte kaas


Bak de uien en knoflook op laag vuur 10 minuten.
Voeg de linzen toe en bak 2 minuten mee, draai het vuur hoog en blus het mengsel af met de rode wijn. Blijf roeren tot de wijn bijna helemaal is verdampt.

Voeg de tomaten, laurierblad, rode peper, sambal en oregano toe. Breng aan de kook en blijf af en toe roeren tot er een dikke saus ontstaat. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af en roer door de saus. Besprenkel met olijfolie en garneer met basilicum. 
Server meteen met geraspte kaas apart.

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk, maar dan zonder dat espresso kopje wijn.

    BeantwoordenVerwijderen