zaterdag 15 juni 2013

Spaanse aardappeltortilla


Een tijdje geleden maakte ik tapas voor een groepje. Ik vind tapas ideaal en gezellig voor een lange avond tafelen. Veel dingen kun je een dag van tevoren maken en serveren op kamertemperatuur. Ik maakte chorizo uit de oven, geroosterde paddenstoelen, geroosterde groenten, gamba’s etc. Goed in de smaak viel de tortilla. Wat eigenlijk niet meer is dan een langzaam gegaarde omelet. Deze versie is met aardappel. Erg makkelijk en lekker! Leuk als onderdeel van een tapas tafel, maar een grote punt met een groene salade volstaat als een heerlijke vegetarische maaltijd.

 ingredienten:
4 eieren
1 bakje crème-fraice
4 vastkokende aardappels
6 eetlepels geraspte oude kaas
2 tenen knoflook fijngehakt
2 uien fijngehakt
2 theelepels oregano
peper en zout


Verwarm de oven voor op 150 graden.
Schil de aardappels en snijd in blokjes van 1 cm. Kook ze 5 minuten in kokend water en giet af.



Kluts de eieren schuimig. Klop er de crème-fraice doorheen tot een dikke lobbige massa ontstaat. Schep de aardappelblokjes, ui, knoflook, kaas, oregano, peper en zout door het eiermengsel.
Vet een siliconen taartvorm licht in met olijfolie en giet het mengsel er in. Bak de tortilla ongeveer 1 uur in de oven. Check of het midden gestold is en laat de tortilla afkoelen in de vorm.
Serveer in stukken op kamertemperatuur.

1 opmerking:

  1. He wat een leuke manier van bereiden, en lekkere toevoegingen ook! Ik maak 'em normaal gesproken in een koekenpan en met alleen aardappel en ui, maar dit lijkt me eigenlijk lekkerder en ook makkelijker. Bedankt voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen