Een tijdje geleden maakte ik tapas voor
een groepje. Ik vind tapas ideaal en gezellig voor een lange avond tafelen.
Veel dingen kun je een dag van tevoren maken en serveren op kamertemperatuur.
Ik maakte chorizo uit de oven, geroosterde paddenstoelen, geroosterde groenten,
gamba’s etc. Goed in de smaak viel de tortilla. Wat eigenlijk niet meer is dan
een langzaam gegaarde omelet. Deze versie is met aardappel. Erg makkelijk en
lekker! Leuk als onderdeel van een tapas tafel, maar een grote punt met een
groene salade volstaat als een heerlijke vegetarische maaltijd.
ingredienten:
4 eieren
1 bakje
crème-fraice
4 vastkokende
aardappels
6 eetlepels
geraspte oude kaas
2 tenen knoflook
fijngehakt
2 uien
fijngehakt
2 theelepels
oregano
peper en zout
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Kluts de eieren schuimig. Klop er de
crème-fraice doorheen tot een dikke lobbige massa ontstaat. Schep de
aardappelblokjes, ui, knoflook, kaas, oregano, peper en zout door het
eiermengsel.
Vet een siliconen taartvorm licht in met
olijfolie en giet het mengsel er in. Bak de tortilla ongeveer 1 uur in de oven.
Check of het midden gestold is en laat de tortilla afkoelen in de vorm.
Serveer in stukken op kamertemperatuur.
He wat een leuke manier van bereiden, en lekkere toevoegingen ook! Ik maak 'em normaal gesproken in een koekenpan en met alleen aardappel en ui, maar dit lijkt me eigenlijk lekkerder en ook makkelijker. Bedankt voor het recept!
BeantwoordenVerwijderen