dinsdag 11 juni 2013

gevulde witlofschuitjes


Ik maak gerust een bord feestelijke hapjes voor mezelf als ik alleen ben. Prima om in je eentje op te peuzelen voor de tv. Maar dit gerechtje is zo kleurrijk dat het eigenlijk een plekje op een mooi buffet verdient, of onderdeel is van een tapas tafel. De ingrediƫnten zijn natuurlijk naar wens aan te passen. Vervang de sinaasappel bijvoorbeeld voor een stukje rode biet en de geitenkaas door gorgonzola.

Ingrediƫnten

1 struikje mooie witlof
1 sinaasappel zonder schil in partjes gesneden
1 stuk zachte geitenkaas
1 bosje peterselie
1 handje gedopte walnoten

Haal de buitenste bladeren van de witlof af en gooi weg.
Rangschik de mooie bladeren op een bord.

Leg op elk witlofblad een partje sinaasappel. Verkruimel de geitenkaas en verdeel over de bladeren.
Leg in elk schuitje een walnoot en een blaadje peterselie.
Serveer met een stuk sinaasappel om er eventueel over uit te knijpen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen