vrijdag 21 juni 2013

#bruschettaweek tomaat



Natuurlijk beginnen we deze brushettaweek met een klassieker.
Bruschetta met tomaat. Gebruik mooie, rode, rijpe, biologische tomaten, de smaak van de tomaat is belangrijk.

Ingrediƫnten:

1 (oud) stokbrood of ciabattabrood
olijfolie
1 grote knoflookteen gehalveerd
4 tomaten
2 zongedroogde tomaten in blokjes
1 rode ui fijngesnipperd
1 handje basilicumblaadjes fijngesneden
1 theelepel gedroogde oregano
1 eetlepel balsamicoazijn
peper en zout




Verwarm de ovengrill voor op 180 graden.
Bedruppel de sneden brood met olijfolie en wrijf ze in met knoflook. Bestrooi met peper en zout en bak beide zijdes goudbruin onder de grill.


Halveer de tomaten en snijd de zaden en zaadlijsten er uit. Dep ze vanbinnen droog met keukenpapier. Snijd de tomaten in blokjes en doe in een kom. Doe de zongedroogde tomaat, rode ui, basilicum, oregano, 1 eetlepel olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout erbij en schep goed doorelkaar.

Schep op elk sneetje stokbrood een eetlepel van het tomatenmengsel en serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen