Natuurlijk
beginnen we deze brushettaweek met een klassieker.
Bruschetta
met tomaat. Gebruik mooie, rode, rijpe, biologische tomaten, de smaak van de
tomaat is belangrijk.
Ingrediƫnten:
1 (oud) stokbrood of ciabattabrood
olijfolie
1 grote knoflookteen gehalveerd
4 tomaten
2 zongedroogde tomaten in blokjes
1 rode ui fijngesnipperd
1 handje basilicumblaadjes fijngesneden
1 theelepel gedroogde oregano
1 eetlepel balsamicoazijn
peper en zout
Bedruppel
de sneden brood met olijfolie en wrijf ze in met knoflook. Bestrooi met peper
en zout en bak beide zijdes goudbruin onder de grill.
Halveer
de tomaten en snijd de zaden en zaadlijsten er uit. Dep ze vanbinnen droog met
keukenpapier. Snijd de tomaten in blokjes en doe in een kom. Doe de
zongedroogde tomaat, rode ui, basilicum, oregano, 1 eetlepel olijfolie,
balsamicoazijn, peper en zout erbij en schep goed doorelkaar.
Schep op
elk sneetje stokbrood een eetlepel van het tomatenmengsel en serveer direct.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten