maandag 24 juni 2013

#bruschettaweek Mozzarella met chorizo



Weer een bruschetta. Maar nu met chorizo! Ik hou echt zo van chorizo en vooral verwerkt in een gerecht. Warm, gebakken, als vulling, als borrelhap, als tapas en noem maar op. De olie die vrijkomt bij het verwarmen van chorizo is zo goddelijk! Daar wilde ik meer mee doen. Zo is het volgende recept ontstaan.



Ingrediënten:

Een flink stuk pittige chorizo in plakken van 5 mm
Een (oud) stokbrood in plakjes
2 bollen buffelmozzarella in plakken van 1 cm
1 handje basilicumblaadjes





Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schik de chorizoplakjes in een ovenschaal en bak ze knapperig in de oven.

Neem de sneetjes brood en duw beide kanten in de achtergebleven olie in de ovenschaal. Rooster nu de sneetjes stokbrood onder de grill, op een grillpan, met je elektrische grill of in het tosti-ijzer. Als het brood knapperig en goudbruin is schik je ze op een bord. Leg op elke bruschetta een plak mozzarella en twee plakjes chorizo.
Garneer met een blaadje basilicum.
Dat is het, eet het meteen op in de zon met een glaasje koude rosé erbij.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen