Weer een bruschetta. Maar nu met
chorizo! Ik hou echt zo van chorizo en vooral verwerkt in een gerecht. Warm,
gebakken, als vulling, als borrelhap, als tapas en noem maar op. De olie die
vrijkomt bij het verwarmen van chorizo is zo goddelijk! Daar wilde ik meer mee
doen. Zo is het volgende recept ontstaan.
Ingrediënten:
Een (oud) stokbrood in plakjes
2 bollen buffelmozzarella in plakken van 1 cm
1 handje basilicumblaadjes
Verwarm
de oven voor op 200 graden.
Schik de
chorizoplakjes in een ovenschaal en bak ze knapperig in de oven.
Neem de
sneetjes brood en duw beide kanten in de achtergebleven olie in de ovenschaal.
Rooster nu de sneetjes stokbrood onder de grill, op een grillpan, met je
elektrische grill of in het tosti-ijzer. Als het brood knapperig en goudbruin
is schik je ze op een bord. Leg op elke bruschetta een plak mozzarella en twee
plakjes chorizo.
Garneer
met een blaadje basilicum.
Dat is het,
eet het meteen op in de zon met een glaasje koude rosé erbij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten