Ingrediƫnten:
2 bollen knoflook
1 (oud) ciabattabrood of stokbrood
1 klein kopje olijfolie
1 handje verse basilicumblaadjes
1 zongedroogde tomaat
peper en zout
200 gram mooie plakken serranoham van goede kwaliteit
Verwarm
de oven voor op 200 graden.
Leg de
knoflookbollen in zijn geheel 45 minuten in de oven.
Neem ze
de uit de oven en laat afkoelen op een bord.
Schakel
de oven terug naar 180 graden.
Pureer de
olijfolie, basilicum, zongedroogde tomaat, peper en zout in een blender of met
een staafmixer tot een glad mengsel. Giet het oliemengsel op een bord. Duw de
plakken brood met beide kanten in het oliemengsel en bak ze aan beide kanten
goudbruin in de oven.
Leg het
brood op een groot bord. Knijp boven elke plak brood de pulp uit een teen
knoflook en strijk het glad. Leg vervolgens op elke snede een plak serranoham.
Dit is zo lekker !
BeantwoordenVerwijderenja he! :)
Verwijderen