zondag 23 juni 2013

#bruschettaweek Ham en gepofte knoflook





Ingrediënten:

2 bollen knoflook
1 (oud) ciabattabrood of stokbrood
1 klein kopje olijfolie
1 handje verse basilicumblaadjes
1 zongedroogde tomaat
peper en zout
200 gram mooie plakken serranoham van goede kwaliteit

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de knoflookbollen in zijn geheel 45 minuten in de oven.
Neem ze de uit de oven en laat afkoelen op een bord.


Schakel de oven terug naar 180 graden.
Pureer de olijfolie, basilicum, zongedroogde tomaat, peper en zout in een blender of met een staafmixer tot een glad mengsel. Giet het oliemengsel op een bord. Duw de plakken brood met beide kanten in het oliemengsel en bak ze aan beide kanten goudbruin in de oven.
Leg het brood op een groot bord. Knijp boven elke plak brood de pulp uit een teen knoflook en strijk het glad. Leg vervolgens op elke snede een plak serranoham. 



2 opmerkingen: