Tijdens
een bruschettaweek mag deze heerlijke bruschetta niet ontbreken. Gegrilde
paprika’s zijn natuurlijk mijn favoriet en zijn uitstekend te gebruiken op
bruschetta’s.
Ingrediënten:
6 grote paprika’s
1 klein kopje olijfolie
1 teen knoflook
1 handje basilicumblaadjes
2 zongedroogde tomaten
peper en zout
1 (oud) stokbrood of ciabattabrood naar keuze in plakken
1 bakje humus
1 handje korianderblaadjes
Verwarm
de ovengrill voor op 200 graden.
Snijd de
paprika in grote stukken en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Bekleed een
ovenschaal of bakplaat met een paar lagen aluminiumfolie en leg de paprika’s er
op met de schil naar boven. Bak ze onder de grill tot de schil grote zwarte
blaren heeft.

Haal de
paprika’s uit de oven en laat ze afkoelen in een kom die je afdekt met een bord
of plasticfolie. Leg snel de stukken brood op de bakplaat en bak ze goudbruin
onder de grill. Draai ze om en bak de andere zijde ook goudbruin.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten