zaterdag 22 juni 2013

#bruschettaweek: Geroosterde paprika en humus


Tijdens een bruschettaweek mag deze heerlijke bruschetta niet ontbreken. Gegrilde paprika’s zijn natuurlijk mijn favoriet en zijn uitstekend te gebruiken op bruschetta’s.




Ingrediënten:

6 grote paprika’s

1 klein kopje olijfolie
1 teen knoflook
1 handje basilicumblaadjes
2 zongedroogde tomaten
peper en zout
1 (oud) stokbrood of ciabattabrood naar keuze in plakken
1 bakje humus
1 handje korianderblaadjes

Verwarm de ovengrill voor op 200 graden.
Snijd de paprika in grote stukken en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Bekleed een ovenschaal of bakplaat met een paar lagen aluminiumfolie en leg de paprika’s er op met de schil naar boven. Bak ze onder de grill tot de schil grote zwarte blaren heeft.

Doe ondertussen de olijfolie, knoflook, basilicum, peper, zout en zongedroogde tomaat in de blender of staafmixer en maak er een gladde olie van. Schenk de olie op het bord en duw de plakken brood er een voor een in aan beide kanten.
Haal de paprika’s uit de oven en laat ze afkoelen in een kom die je afdekt met een bord of plasticfolie. Leg snel de stukken brood op de bakplaat en bak ze goudbruin onder de grill. Draai ze om en bak de andere zijde ook goudbruin. 



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen