Ik vind de combinatie van ei en
ansjovis heel erg lekker. Laat je niet afschrikken door het gebruik van
ansjovis, het geeft de bruschetta een heerlijk ziltige smaak.
ingrediƫnten:
1 ciabattabrood in plakken van 2 cm dik
½ kopje olijfolie
1 teen knoflook fijngeknepen
2 eieren
1 handje verse basilicumblaadjes
voor de tapenade
4 ansjovisfilets uit blik
1 klein handje olijven naar keuze
1 teen knoflook
1 flinke scheut olijfolie
1 eetlepel kappertjes
zwarte peper
Verwarm
de ovengrill voor op de hoogste stand.
Kook de
eieren 10 minuten in kokend water. Laat afkoelen in koud water.
Schenk de
knoflookolie op een bord en duw de plakken ciabattabrood er in met beide
kanten. Bak ze onder de grill goudbruin aan beide kanten. Schik ze daarna op
een bord.
Doe de
ansjovis, olijven, kappertjes, olijfolie, knoflook en een beetje zwarte peper
in de staafmixer, keukenmachine of vijzel en maak er een grove puree van.
Pel de
eieren en snijd in plakjes, verdeel over de bruschetta.
Leg op
elk een lepel tapenade en bestrooi met fijngehakte
basilicumblaadjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten