dinsdag 25 juni 2013

#bruschettaweek ei met ansjovis- olijventapenade



Ik vind de combinatie van ei en ansjovis heel erg lekker. Laat je niet afschrikken door het gebruik van ansjovis, het geeft de bruschetta een heerlijk ziltige smaak.

ingrediƫnten:

1 ciabattabrood in plakken van 2 cm dik
½ kopje olijfolie
1 teen knoflook fijngeknepen
2 eieren
1 handje verse basilicumblaadjes

voor de tapenade

4 ansjovisfilets uit blik
1 klein handje olijven naar keuze
1 teen knoflook
1 flinke scheut olijfolie
1 eetlepel kappertjes
zwarte peper

Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
Kook de eieren 10 minuten in kokend water. Laat afkoelen in koud water.
Knijp de knoflookteen fijn en roer door de olijfolie.
Schenk de knoflookolie op een bord en duw de plakken ciabattabrood er in met beide kanten. Bak ze onder de grill goudbruin aan beide kanten. Schik ze daarna op een bord.

Doe de ansjovis, olijven, kappertjes, olijfolie, knoflook en een beetje zwarte peper in de staafmixer, keukenmachine of vijzel en maak er een grove puree van.
Pel de eieren en snijd in plakjes, verdeel over de bruschetta.
Leg op elk een lepel tapenade en bestrooi met fijngehakte basilicumblaadjes.  

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen