donderdag 6 juni 2013

Boekreview Chez Rachel met WINACTIE!
Ongeveer een jaar geleden ontdekte ik Rachel Khoo. Ik bekeek filmpjes op youtube van allerlei bekende koks en in de aanbevelingen stond dit filmpje!Ik was meteen verkocht, haar práchtige piepkleine keukentje, haar humor, haar verschijning, in één woord super!
In haar tv programma ‘Little Paris Kitchen’ kun je zien hoe ze heerlijke klassieke Franse recepten kookt met een moderne twist. Rechtstreeks vanuit haar Parijse keuken waar zij een ‘underground restaurant’ runt met slechts één tafeltje voor twee personen.
Rachel Khoo is een professionele kokkin die Engeland vaarwel zei om haar droom werkelijkheid te laten worden. Ze studeerde aan Le Cordon Bleu waar ook Julia Child haar opleiding volgde.Het boek Chez Rachel is een lust voor het oog. Niet alleen krijg ik zin om te koken, ik krijg ook zin om mijn gerechten prachtig op te maken! De foto’s zijn een bonte verzameling van serviesgoed, servetten en pannen.
Ook is het boek her en der geïllustreerd met tekeningen en culinaire Franse termen.Dit boek biedt heel veel recepten. Veel klassieke recepten als Boeuf bourguinon, patés, steak tartare, maar ook verassende recepten als kip met lavendel, hartige clafoutis, aardappel- perengalette. Het boek bevat een breed assortiment aan toetjes en taartjes zoals chocolade- lavataartjes met zoute karamelvulling (wauw!), meringuetaartjes met grapefruit en peper, gebakken appels met zoete bechamel.
Achter in het boek staat een grote verzameling met basisrecepten zoals mayonaise, bouillons en dressings.

Elk recept is voorzien van een fijne persoonlijke noot van Rachel Khoo over de herkomst, combinaties en tips en trucs.
De titels van de recepten klinken erg chique en misschien moeilijk, maar zijn vaak eenvoudig en worden erg goed uitgelegd.Dit boek is een MUST voor elke foodie en ik ben dan ook heel blij dat ik in samenwerking met kookboekstore.nl een exemplaar van Chez Rachel t.w.v. 24,95 mag weggeven! Kun je niet wachten? Dan is het boek direct en met snelle levering hier te bestellen. Heb je de smaak te pakken? Op deze pagina is een breed scala van Franse kookboeken te bestellen!

Dit is wat je moet doen om te winnen!
Like mijn facebookpagina en schrijf een reactie onder dit bericht. Ik maak de winnaar maandag 10 juni bekend via een facebookbericht.


Rachel Khoo over haar kookboek Chez Rachel:  

23 opmerkingen:

 1. Ik ben elke dag weer meer en meer aan het genieten van koken en van het zoeken naar lekkere ingrediënten en combinaties, dit boek zou mij daar zeker bij helpen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik herkende vaag haar naam maar ik heb net allemaal filmpjes zitten kijken en oh, wat is ze leuk! Wat stoer om zo je dromen waar te maken! En dat keukentje! <3 Ik ben heel benieuwd naar het boek dus ik waag graag een kansje :) Heb je geliked op facebook!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Marjolein Hollenberg6 juni 2013 om 14:32

  Zou het als echte kook-liefhebber geweldig vinden om haar boek te lezen. Ben na het zien van haar filmpjes helemaal enthousiast geworden! Kan niet wachten om ook geïnspireerd te worden door haar manier van koken!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb al eens een hele middag achter mijn computer gezetten om alle filmpjes van haar te bekijken, hoe doet ze het, zulke heerlijke gerechten, in een piepklein keukentje.... Dus ik doe graag mee aan de win actie, kan ik misschien ipv achter de computer, een middag in de tuin gaan zitten lezen, en dan e hele avond in de keuken gaan staan..... Leuke winactie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jaaaa! Ik heb een keer een linzensalade van haar gemaakt maar er moet vast nog meer lekkers zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. lieve mensen, ik heb een technisch probleem. Mocht je reactie niet verschijnen reageer dan via facebook of twitter! is ook goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Topboek. Ik kende haar helemaal niet tot ik in het vliegtuig onderweg naar Indonesie een programma van haar zag. Geweldig. Terug wilde ik de andere aflevering bekijken, maar die draaiden ze niet. Jammer. Ik vind haar erg inspirerend en zou het dus heel leuk vinden dit kookboek te winnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. I love Rachel Khoo! Ik zou super graag haar boek willen winnen zodat ik haar heerlijke gerechten in mijn eigen mini keuken kan bereiden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik moet toch een keer leren koken en ik kan wel wat inspiratie gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. O ik kan wel weer wat inspiratie gebruiken. Klinkt allemaal heerlijk en het ziet er prachtig uit. Ik doe mee!

  Liefs MamaNatuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben wel weer toe aan een nieuwe inspiratiebron! Vorig jaar stond ze ook in Jamie Magazine, het artikel kan ik zo voor de geest halen, alleen haar naam niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik word dan wel Mayo genoemd maar ik zou graag eens een echte Mayo-naise willen maken ;). Dat zal met het kookboek van Rachel Khoo wel lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Trés bon! Ik hou van Frankrijk, maar de franse keuken moet ik me nog een beetje eigen maken. En stiekem zou ik die opleiding in Parijs ook wel willen doen, dus met het boek van Rachel Khoo kan ik thuis alvast een beginnetje maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk!!! Ik zou super graag haar boek willen winnen zodat ik haar heerlijke gerechten uit kan proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hele leuke winactie, ik doe graag mee! Ik ben gek op koken en ik wil heel graag
  nieuwe recepten uitproberen! ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heerlijk! Ik ben dol op kookboeken, zou heel graag dit kookboek willen lezen en koken!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik ben dol op Frankrijk en de Franse keuken dus daar maak ik graag kans op! Leuke actie.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. ok, zo te lezen in jouw leuke artikel kan het echt niet dat ik dit boek niet heb als kookboeken fanaat! klinkt heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dit kookboek lijkt me heerlijk! Al heb ik al een kast vol staan, een goede over de Franse keuken kan ik zeker nog gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Love, love, lóve Rachel Khoo! Net thuisgekomen van een vacance in France, met een koffer vol Franse producten. Kan niet wachten om die Rachel-style te gebruiken in mijn eigen keuken.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Lieve mensen, de winactie is gesloten. Helaaaas kon ik maar 1 boek weggeven, want ik vond elke reactie echt een feest om te lezen.
  er komen meer leuke acties aan op mijn blog dus stay tuned! X

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een leuke winactie, jammer dat ik net iets te laat ben :(

  BeantwoordenVerwijderen