vrijdag 28 juni 2013

auberginetaartjes




Weer een vegetarisch recept met aubergines. Ik kan er gewoon geen genoeg van krijgen! Deze ‘taartjes’ zijn een prachtig voorgerecht, maar ook erg leuk om te serveren als bijgerecht. Het is simpel te maken en de combinatie van aubergine, tomaat, basilicum en Parmezaanse kaas zal nooit mislukken.

Ingrediënten:

1 grote aubergine
4 rijpe tomaten in partjes
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 handje basilicum fijngehakt
2 tenen knoflook fijngeknepen
olijfolie extra vierge
zout en peper

verwarm de oven voor op 220 graden.
Snijd de aubergine in ronde plakken van ongeveer 2 cm dik.
Vet een ovenschaal in en leg de plakken naast elkaar.
Bestrooi met zout en peper.

Knijp het vocht uit de tomaten en gooi weg. Doe de tomaten in een kom met de Parmezaanse kaas, knoflook, basilicum en een klein beetje olijfolie.
Zet de aubergines 15 minuten in de oven.
Draai de plakken om en schep op elke plak een lepel van het tomatenmengsel. Bak nog 10 minuten. Maal er zout en peper over en garneer met een basilicumblaadje.
Serveer direct.  


7 opmerkingen: