Aardappelwedges is iets dat je de laatste jaren veel zag in de
horeca. Heerlijk knapperige aardappelpartjes. Deze zijn prima zelf te maken!
Het kost maar een paar minuten voorbereiden en is zelfgemaakt extra lekker!
Natuurlijk zijn deze aardappelpartjes heerlijk met mayonaise of
ketchup. Hier maak ik er een avocadodip bij.
Ingrediƫnten
8 langwerpige kleine aardappels
in parten
4 theelepels paprikapoeder
3 theelepels oregano
6 eetlepels olie
peper en zout
1 afgestreken eetlepel bloem
voor de avocadodip
1 hele rijpe avocado
4 eetlepels azijn (ik gebruikte
appelazijn)
2 theelepels tabasco
½ rode ui gesnipperd
paprikapoeder om te garneren
zout en peper
Meng in een grote schaal de olie met de paprikapoeder, oregano,
peper en zout. Hussel de aardappelpartjes door het oliemengsel tot ze allemaal
bedekt zijn met een laagje.
Bestrooi met de bloem en schud tot alle aardappels een heel dun
laagje hebben.
Rangschik de partjes aardappel naast elkaar in een ovenschaal. Bak
een half uur, neem de ovenschaal uit de oven, draai de partjes om en bak nog
een half uur.
Maak op het laatste moment de avocadodip.Prak de avocado stuk in een kom. Roer er azijn, tabasco, zout en
peper doorheen. Doe de avocadodip in een kom en bestrooi met de gesnipperde
rode ui. Garneer met wat paprikapoeder.
Dit recept klinkt heerlijk, heb toevallig nog een avocado liggen, lekker recept voor het weekend! :-)
BeantwoordenVerwijderen