dinsdag 18 juni 2013

aardappelwedges met avocadodip


Aardappelwedges is iets dat je de laatste jaren veel zag in de horeca. Heerlijk knapperige aardappelpartjes. Deze zijn prima zelf te maken! Het kost maar een paar minuten voorbereiden en is zelfgemaakt extra lekker!
Natuurlijk zijn deze aardappelpartjes heerlijk met mayonaise of ketchup. Hier maak ik er een avocadodip bij.

Ingrediƫnten

8 langwerpige kleine aardappels in parten
4 theelepels paprikapoeder
3 theelepels oregano
6 eetlepels olie
peper en zout
1 afgestreken eetlepel bloem

voor de avocadodip

1 hele rijpe avocado
4 eetlepels azijn (ik gebruikte appelazijn)
2 theelepels tabasco
½ rode ui gesnipperd
paprikapoeder om te garneren
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng in een grote schaal de olie met de paprikapoeder, oregano, peper en zout. Hussel de aardappelpartjes door het oliemengsel tot ze allemaal bedekt zijn met een laagje.

Bestrooi met de bloem en schud tot alle aardappels een heel dun laagje hebben.
Rangschik de partjes aardappel naast elkaar in een ovenschaal. Bak een half uur, neem de ovenschaal uit de oven, draai de partjes om en bak nog een half uur.

Maak op het laatste moment de avocadodip.Prak de avocado stuk in een kom. Roer er azijn, tabasco, zout en peper doorheen. Doe de avocadodip in een kom en bestrooi met de gesnipperde rode ui. Garneer met wat paprikapoeder. 



1 opmerking:

  1. Dit recept klinkt heerlijk, heb toevallig nog een avocado liggen, lekker recept voor het weekend! :-)

    BeantwoordenVerwijderen