maandag 20 mei 2013

zomerse maïssoep met nacho's en koriander




Ik eet het hele jaar door soep en salades. Nu ga ik in het voorjaar en zomer geen snert, goulashsoep of uiensoep maken. De ingrediënten veranderen per seizoen! Deze is lekker zomers. Dippen met nacho’s, lepel koude zure room erbij, klaar!

Ingrediënten voor 4 personen

1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook fijngehakt
1 gele paprika in stukjes
1 rode peper zonder zaadjes in ringetjes
400 gram maïskorrels uit de diepvries
750 ml bouillon naar keuze
1 theelepel komijn
een paar lepels zure room
1 handje korianderblaadjes
2 eetlepels gembersiroop
een paar kerstomaatjes voor de garnering
een handje nacho chips
olie om te bakken
peper en zout

fruit de knoflook, ui, paprika, rode peper in ruim olie glazig. Voeg de bouillon, gembersiroop, maïs en komijn toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 20 minuten pruttelen.

Pureer de soep met een staafmixer en voeg naar smaak zout en peper toe.
Schep de soep in kommen en serveer met een lepel zure room, nacho’s, wat kerstomaten en verse koriander.

Tip: deze soep laat zich prima invriezen. Ik heb altijd porties zelfgemaakte soep in de vriezer. Dit is echt prima als je onvoorbereid een voorgerechtje nodig hebt, erg laat thuiskomt en totaal geen zin hebt om te koken, als je in je eentje stiekem languit voor de tv wilt eten en het is gewoon lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen