Ik eet het hele jaar door soep en salades. Nu ga ik in het voorjaar en zomer geen snert, goulashsoep of uiensoep maken. De ingrediënten veranderen per seizoen! Deze is lekker zomers. Dippen met nacho’s, lepel koude zure room erbij, klaar!Ingrediënten voor 4 personen1 ui gesnipperd2 tenen knoflook fijngehakt1 gele paprika in stukjes1 rode peper zonder zaadjes in ringetjes400 gram maïskorrels uit de diepvries750 ml bouillon naar keuze1 theelepel komijneen paar lepels zure room1 handje korianderblaadjes2 eetlepels gembersiroopeen paar kerstomaatjes voor de garneringeen handje nacho chipsolie om te bakkenpeper en zoutfruit de knoflook, ui, paprika, rode peper in ruim olie glazig. Voeg de bouillon, gembersiroop, maïs en komijn toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 20 minuten pruttelen.Pureer de soep met een staafmixer en voeg naar smaak zout en peper toe.Schep de soep in kommen en serveer met een lepel zure room, nacho’s, wat kerstomaten en verse koriander.Tip: deze soep laat zich prima invriezen. Ik heb altijd porties zelfgemaakte soep in de vriezer. Dit is echt prima als je onvoorbereid een voorgerechtje nodig hebt, erg laat thuiskomt en totaal geen zin hebt om te koken, als je in je eentje stiekem languit voor de tv wilt eten en het is gewoon lekker!
maandag 20 mei 2013
zomerse maïssoep met nacho's en koriander
Labels:
budget,
knoflook,
koriander,
maaltijdsoep,
mais,
maissoep,
makkelijk,
mexicaanse,
nachos,
paprika,
recept,
snel,
soep,
zomer
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten