Ik ben echt dol op de
pittige worstjes merguez genaamd. Het allerliefst eet ik ze met couscous, een
berg koriander, zelfgemaakte hummus en ratatouille. Ideaal voor grote groepen
of een barbecue. Maar op een doordeweekse avond wanneer ik laat thuiskom staat
dit in no-time op tafel.
Ik weet dat je de
merguez tegenwoordig overal kunt kopen, maar koop ze bij de Marokkaanse of Turkse
slager. Dat zijn de lekkerste.
Ingrediënten voor 2
personen
Voor de saus:
6 eetlepels dikke
yoghurt
1 teen knoflook
fijngeknepen
1 partje citroen
uitgeknepen
1 theelepel komijn
1 mespuntje ras el
hanout
1 handje fijngehakte
peterselie
zout en peper
6 of 8 merguezworstjes
(afhankelijk van de grootte)
2 stukken naanbrood,
Turks brood of pitabroodjes
2 grote rijpe tomaten
in plakken
2 handjes rucola
4 bosuitjes
fijngehakt
1 hand
korianderblaadjes
Meng de ingrediënten voor de yoghurtsaus en zet weg.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de worstjes. Gebruik
een spatdeksel als de worstjes erg spetteren.
Leg ondertussen de stukken naanbrood op de borden en leg er
de plakken tomaat, bosui en rucola op.
Als de worstjes knapperig en gaar zijn leg je ze op de
broodjes. Serveer beide broodjes met een flinke lepel yoghurtsaus en verse
koriander.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten