donderdag 9 mei 2013

supersnel broodje merguez met yoghurtsaus




Ik ben echt dol op de pittige worstjes merguez genaamd. Het allerliefst eet ik ze met couscous, een berg koriander, zelfgemaakte hummus en ratatouille. Ideaal voor grote groepen of een barbecue. Maar op een doordeweekse avond wanneer ik laat thuiskom staat dit in no-time op tafel.
Ik weet dat je de merguez tegenwoordig overal kunt kopen, maar koop ze bij de Marokkaanse of Turkse slager. Dat zijn de lekkerste.

Ingrediënten voor 2 personen

Voor de saus:
6 eetlepels dikke yoghurt
1 teen knoflook fijngeknepen
1 partje citroen uitgeknepen
1 theelepel komijn
1 mespuntje ras el hanout
1 handje fijngehakte peterselie
zout en peper

6 of 8 merguezworstjes (afhankelijk van de grootte)
2 stukken naanbrood, Turks brood of pitabroodjes
2 grote rijpe tomaten in plakken
2 handjes rucola
4 bosuitjes fijngehakt
1 hand korianderblaadjes

Meng de ingrediënten voor de yoghurtsaus en zet weg.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de worstjes. Gebruik een spatdeksel als de worstjes erg spetteren.
Leg ondertussen de stukken naanbrood op de borden en leg er de plakken tomaat, bosui en rucola op.
Als de worstjes knapperig en gaar zijn leg je ze op de broodjes. Serveer beide broodjes met een flinke lepel yoghurtsaus en verse koriander.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen