Persoonlijk vind ik
dit echt een lente-recept. Het weer werkt niet bepaald mee deze lente, maar het
koken van dit recept zorgt in ieder geval voor een beetje lente in huis. Zoals
je ziet gebruikte ik op de foto grote garnalen. Ook lekker, maar mijn voorkeur
gaat uit naar rivierkreeft!
Ingredienten voor 2
personen:
Olie om in te bakken
1 ui fijngehakt
2 cm gember geraspt
2 tenen knoflook
fijngeknepen
2 bosuitjes in dunne
ringetjes
2 eetlepels vissaus
(nam pla)
1 rode peper zonder
pitjes fijngehakt
1 theelepel komijn
200 ml kokosmelk
200 ml bouillon naar
keuze
2 espressokopjes basmati-
pandan of gewone witte rijst
100 a 150 gram gekookte
(kant en klare) rivierkreeftjes
1 handje verse
koriander
partjes citroen
peper en zout
Verhit olie in een braadpan. Doe hier de ui, bosui,
knoflook, gember, komijn en rode peper in. Blijf een paar minuten roerbakken op
hoog vuur.
Draai het vuur naar de laagste stand en doe de kokosmelk,
vissaus en de bouillon er bij en laat dit heet worden. (niet te hard koken!)
Doe de rijst erbij en leg de deksel op de pan. Laat 15
minuten heel zacht koken en check dan of de rijst gaar is en het vocht mooi
opgenomen.
Zet het vuur uit en laat de rijst 10 minuten rusten met de
deksel op de pan.
Maak de rijst los met twee vorken, verdeel er de
rivierkreeftjes en koriander over en serveer meteen met partjes citroen, peper
en zout.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten