dinsdag 28 mei 2013

snelle rijst met kokosmelk en rivierkreeftjes





Persoonlijk vind ik dit echt een lente-recept. Het weer werkt niet bepaald mee deze lente, maar het koken van dit recept zorgt in ieder geval voor een beetje lente in huis. Zoals je ziet gebruikte ik op de foto grote garnalen. Ook lekker, maar mijn voorkeur gaat uit naar rivierkreeft!

Ingredienten voor 2 personen:

Olie om in te bakken
1 ui fijngehakt
2 cm gember geraspt
2 tenen knoflook fijngeknepen
2 bosuitjes in dunne ringetjes
2 eetlepels vissaus (nam pla)
1 rode peper zonder pitjes fijngehakt
1 theelepel komijn
200 ml kokosmelk
200 ml bouillon naar keuze
2 espressokopjes basmati- pandan of gewone witte rijst
100 a 150 gram gekookte (kant en klare) rivierkreeftjes
1 handje verse koriander
partjes citroen
peper en zout

Verhit olie in een braadpan. Doe hier de ui, bosui, knoflook, gember, komijn en rode peper in. Blijf een paar minuten roerbakken op hoog vuur.

Draai het vuur naar de laagste stand en doe de kokosmelk, vissaus en de bouillon er bij en laat dit heet worden. (niet te hard koken!)
Doe de rijst erbij en leg de deksel op de pan. Laat 15 minuten heel zacht koken en check dan of de rijst gaar is en het vocht mooi opgenomen.
Zet het vuur uit en laat de rijst 10 minuten rusten met de deksel op de pan.
Maak de rijst los met twee vorken, verdeel er de rivierkreeftjes en koriander over en serveer meteen met partjes citroen, peper en zout. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen