In Nederland eten we pasta vaak als hoofdgerecht. Terwijl het van oorsprong een voorgerecht is. Of je deze pasta nu eet als voorgerecht of hoofdgerecht neem een kleine portie. Het is een hele smaakvolle en machtige pasta. Maar zo lekker! Tegelijkertijd is het een praktisch voorgerecht. Je kunt de saus (die in 15 minuten klaar is) van te voren maken en de pasta á la minuut koken. Zo heb je genoeg tijd voor het eventuele hoofdgerecht en zet je een tongstrelend voorgerecht op tafel!
Ingrediënten voor 4 personen (voorgerecht)
250 gram tagliatelle ( lintvormige pasta)
een stuk chorizo in plakjes
1 blik gepelde tomaten uitgelekt
2 tenen knoflook in dunne plakjes
2 tenen knoflook in dunne plakjes
50 ml slagroom
6 eetlepels Parmezaanse kaassnippers
peper en zout
1 handje verse basilicumblaadjes
1 handje verse basilicumblaadjes
Kook de
tagliatelle zoals staat aangegeven op de verpakking.
Doe
ondertussen de plakjes chorizo zonder boter of olie in een koekenpan en bak ze
op hoog vuur knapperig. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Bak in het vet van de chorizo de knoflook en de tomaten op middelhoog vuur.
Als de tomaten stuk zijn roer je de de room, wat peper en zout en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor. Laat de saus op laag vuur 10 minuten zacht pruttelen.
Als de tomaten stuk zijn roer je de de room, wat peper en zout en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor. Laat de saus op laag vuur 10 minuten zacht pruttelen.
Giet de
pasta in een vergiet en laat goed uitlekken. Roer door de saus en strooi de plakjes chorizo erover.
Serveer met
de rest van de Parmezaanse kaas en de verse basilicumblaadjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten