vrijdag 3 mei 2013

romige tagliatelle met chorizo




In Nederland eten we pasta vaak als hoofdgerecht. Terwijl het van oorsprong een voorgerecht is. Of je deze pasta nu eet als voorgerecht of hoofdgerecht neem een kleine portie. Het is een hele smaakvolle en machtige pasta. Maar zo lekker! Tegelijkertijd is het een praktisch voorgerecht. Je kunt de saus (die in 15 minuten klaar is) van te voren maken en de pasta á la minuut koken. Zo heb je genoeg tijd voor het eventuele hoofdgerecht en zet je een tongstrelend voorgerecht op tafel!

Ingrediënten voor 4 personen (voorgerecht)

250 gram tagliatelle ( lintvormige pasta)
een stuk chorizo in plakjes
1 blik gepelde tomaten uitgelekt
2 tenen knoflook in dunne plakjes
50 ml slagroom
6 eetlepels Parmezaanse kaassnippers
peper en zout
1 handje verse basilicumblaadjes

Kook de tagliatelle zoals staat aangegeven op de verpakking.
Doe ondertussen de plakjes chorizo zonder boter of olie in een koekenpan en bak ze op hoog vuur knapperig. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak in het vet van de chorizo de knoflook en de tomaten op middelhoog vuur. 

Als de tomaten stuk zijn roer je de de room, wat peper en zout en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor. Laat de saus op laag vuur 10 minuten zacht pruttelen.
Giet de pasta in een vergiet en laat goed uitlekken. Roer door de saus en strooi de plakjes chorizo erover.
Serveer met de rest van de Parmezaanse kaas en de verse basilicumblaadjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen