zaterdag 11 mei 2013

lasagne met gegrilde groenten



Dit is een vegetarische lasagne die je elke gast kunt voorschotelen. Hij is erg geschikt om in een grote hoeveelheid te maken en te serveren voor een groot gezelschap.
Het grillen van de groenten kost even wat tijd, maar verder heb je er geen omkijken meer naar.  

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de saus:
2 uien gesnipperd
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, fijngehakt
2 tenen knoflook fijngeknepen
2 blikken tomatenblokjes met sap
1 theelepel gedroogde rozemarijn
1 theelepel gedroogde oregano
6 salieblaadjes fijngehakt
1 laurierblad
peper en zout

overige ingrediënten:
2 aubergines in plakken 1 cm dik
2 courgettes in plakken 1 cm dik
2 of 3 flinke rode en of gele paprika’s
1 plakje zachte geitenkaas
2 tomaten in dunne plakken
lasagnevellen
1 handje verse basilicumblaadjes


Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de uien en rode peper 10 minuten glazig. Voeg er de tomaatblokjes, knoflook, kruiden, laurierblad peper en zout bij. Roer goed door en laat pruttelen op laag vuur terwijl je de rest voorbereidt.

Verwarm de ovengrill voor op 200 graden.
Snijd de paprika’s in stukken en verwijder de zaadlijsten.
Leg ze in een ovenschaal met de schil naar boven en zet zo dicht mogelijk onder de grill. De paprika’s zijn klaar als de schil grote zwarte blaren heeft. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen in een dichte koelkastdoos. Trek als ze zijn afgekoeld de velletjes er af en gooi deze weg.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwarm de grillpan of elektrische grill en bak de courgette en aubergine tot ze zacht zijn.
Vet een ovenschaal in met olijfolie en bedek de bodem met lasagnevellen. Verdeel hierover een schep tomatensaus (verwijder het laurierblad) en daarover verdeel je een laag paprika, aubergine en courgette. Leg hier weer een laag lasagnevellen op. Herhaal tot de saus en de groenten op zijn.
Verdeel de geitenkaas en de plakjes tomaat er over. Bak de lasagne 45 minuten in de oven en check even of de pasta gaar is.
Laat 10 minuten rusten voordat je de lasagne aansnijd.
Serveer met verse basilicumblaadjes.



2 opmerkingen:

  1. Dit recept was echt heerlijk. Het grillen van de groenten maakt hierin een groot verschil. Smaakt nog lekkerder!

    Liefs MamaNatuurlijk

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jaa! dit is echt mijn favoriete manier om lasagne te maken. Het kost even wat geduld, (vind ik niet erg, heerlijk om 1 voor 1 de groenten te grillen) maar dan heb je wel wat heerlijks!

      Verwijderen