Het is tijd voor lamskoteletten. Dit feestelijk uitziende gerecht is in 20 minuten klaar. Een kwestie van bakken, wellen, laten rusten en aanschuiven. Je kunt natuurlijk ook gewone witte quinoa gebruiken of couscous, in plaats van peterselie koriander, gewoon wat je zelf lekker vindt. Op een warme zomerdag kun je de lamskoteletten op de barbecue braden en de quinoa er koud bij eten.
Ingrediënten voor 2 personen:6 lamskoteletten6 eetlepels olijfolie3 eetlepels azijn2 theelepels gedroogde oregano1 theelepel gedroogde tijm1 puntpaprika fijngehakt1 ui fijngehakt2 kleine kopjes rode quinoa2 tenen knoflook fijngeknepen1 theelepel komijnolie om te bakkenpeper en zout1 flinke hand fijngehakte peterselieMaak een marinade van de olijfolie, azijn, oregano, en tijm. Wentel de lamskoteletten in de marinade en laat minimaal 4 uur marineren. (hoe langer hoe beter)Bak in een koekenpan de paprika, uien en knoflook glazig. Voeg de quinoa erbij en heet water tot de quinoa net onderstaat.Laat 5 minuten pruttelen en zet dan het gas uit met een deksel op de pan om de quinoa te laten wellen.Laat olie gloeiend heet worden in een koekenpan.Dep met keukenpapier de overtollige marinade van de lamskoteletten. Bak op hoog vuur elke kant twee minuten. Neem ze uit de pan en leg ze in een kom die je afdekt met aluminiumfolie. Laat het vlees 5 minuten rusten.Schep de quinoa op de borden en leg de lamskoteletten er op. Schep het vocht uit de kom er over.Bestrooi met peper en zout en peterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten