zondag 26 mei 2013

gevulde tomaat met een ei



Dit vind ik echt een recept om vrolijk van te worden. Het is lekker als bijvoorbeeld een voorgerecht of lunch, het ziet er heel erg mooi uit en is makkelijk. Gebruik mooie rode en rijpe tomaten voor dit recept.

Ingredi├źnten voor 4 stuks

4 rijpe grote tomaten
4 eieren
1 ui fijngehakt
2 tenen knoflook fijngeknepen
1 theelepel oregano
geraspte kaas
olijfolie om in te bakken
peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd kapjes van de tomaten af en schep met een scherpe lepel het vruchtvlees er uit.

Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de uien en knoflook op middelhoog vuur glazig. Voeg het vruchtvlees uit de tomaten en de oregano toe en bak mee tot er een mooie tomatensaus is ontstaan.
Zet de uitgeholde tomaten in een ovenschaaltje waarin ze goed rechtop kunnen blijven staan.
Vul de tomaten elk met een lepel saus en bestrooi met peper en zout.
Breek een ei in elke tomaat. (breek eerst in een koffiekopje als je bang bent voor schilletjes) Bestrooi met kaas en bak de tomaten 15 minuten. Check of het ei voldoende gestold is en serveer direct.

tip: als de tomaten te klein zijn kun je de eieren splitsen en als vulling alleen de dooier gebruiken!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen