Dit is een groene
soep. De ingrediënten zijn groen, de pesto is groen en hij smaakt heel erg
groen! Een prima soep om als lunch of in een kleine portie als voorgerecht te
serveren. De smaakcombinatie is echt heerlijke! Het zoete en zachte van de
courgette en tuinerwtjes gecombineerd met de pittige rucola en frisse pesto.
Olie om in te bakken
1 ui fijngehakt
2 tenen knoflook
fijngehakt
1 flinke courgette in
blokjes
75 gram verse rucola
400 gram tuinerwtjes
uit de diepvries
750 ml bouillon naar
keuze
peper en zout
voor de pesto:
1 bosje verse munt
(alleen de blaadjes)
1 klein teentje
knoflook
1 klein handje
geroosterde pijnboompitten
4 eetlepels geraspte
Parmezaanse kaas
1 scheutje olijfolie
een snufje peper en
zout
verse
basilicumblaadjes om te garneren
Verhit olie in een pan en bak de uien en knoflook glazig op
vrij laag vuur. (de uien mogen niet bruin worden) doe er de courgette en rucola
bij en bak zacht mee tot de rucola geslonken is. Voeg de bouillon erbij en laat
5 minuten pruttelen. Doe de bevroren erwtjes erbij en laat nog 3 a 4 minuten
meekoken tot de erwtjes gaar zijn.
Pureer de soep glad met een staafmixer of blender. Proef en
breng op smaak met zout en peper.
Laat de soep op heel laag vuur staan terwijl je de pesto
maakt.
Doe alle ingrediënten voor de pesto in de blender of
keukenmachine (of met de staafmixer in een maatbeker) en pulseer tot een mooie
dikke pesto.
Serveer de soep in kommen met een lepeltje pesto en wat
verse basilicumblaadjes.
Lijkt me super lekker. Ik houd echt van deze combi :)
BeantwoordenVerwijderen