vrijdag 17 mei 2013

#100 sinaasappelsemifreddo met winactie!
Ik zal eerlijk zijn. Ik heb heel veel semifreddo recepten verpest. Semifreddo is een ijssoort die je kunt maken zonder ijsmachine. Ik ben altijd erg eigenwijs en bij een semifreddo werkt dat niet! Nadat ik een aantal recepten op de voet nauwkeurig heb gemaakt durfde ik eindelijk een eigen versie te schrijven. Ik was dolblij toen ik de luchtige ijstaart uit de vriezer haalde en er plakken van sneed. Sinaasappel semifreddo eindelijk.
 ingredi├źnten:
4 eieren
100 gram suiker
geraspte schil van 2 sinaasappels (fijne rasp)
1 borrelglaasje Grand Marnier 
200 ml slagroom
lekkere dingen voor de garnering, zoals chocoladekrullen, chocoladesaus, bevroren druiven, vers fruit. Etc. 
Splits twee van de vier eieren. Meng in een hittebestendige kom de dooiers met de twee hele eieren, 50 gram suiker, Grand Marnier en sinaasappelschil. Zet deze kom au bain-marie op een pan en blijf rustig kloppen tot het mengsel dik wordt. Dit kan wel 15 minuten duren. Als er een soort vla-achtige structuur is ontstaan haal je de kom van de pan en blijf je kloppen tot de massa is afgekoeld.
Klop de eiwitten met 50 gram suiker stijf en roer door het eiermengsel. Klop de slagroom stijf en klop ook door het mengsel.
Bekleed een cakevorm met plasticfolie en laat ruim overhangen. Giet het mengsel in de vorm en dek af met het overhangende plastic. Zet de semifreddo minimaal 4 uur in de vriezer.
Haal de semifreddo voor het serveren uit de vriezer en haal voorzichtig uit de vorm. Leg hem op een bord en garneer met bijvoorbeeld bevroren druiven, chocoladekrullen, gesmolten chocola, poedersuiker, vers fruit, etc. Maak er een feestje van!
Bij een recept als deze is een grote mengkom onmisbaar! Ter ere van mijn 100e recept geef ik deze prachtige mengkom t.w.v. € 24,95 weg met dank aan www.kokentafelen.nl. Een heerlijke goed gesorteerde webshop voor elke kookliefhebber! Het enige wat je hoeft te doen is mijn facebook pagina te liken (rechts op de site) en mijn blog te delen op facebook of twitter. Wil je dubbel kans maken? Schrijf dan hieronder een reactie en je deelname telt twee keer! 
5 opmerkingen:

 1. O ik doe graag mee! Ik heb zelf nog nooit ijs gemaakt trouwens. Maar ga het zeker een keertje proberen.

  Liefs MamaNatuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt als een heerlijk recept, en de mengkom komt dan idd goed van pas, dus ik doe ook graag mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De winnaar is bekend. Meedoen is niet meer mogelijk. Maar er staan nieuwe acties op de planning!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En wie is het geworden?

  Liefs MamaNatuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De winnares is Tineke Mooij. Binnenkort weer een hele leuke winactie!

   Verwijderen