Ik ben
echt een jaar verslaafd geweest aan het roosteren van paprika’s. Ik maakte ze
zelf in potten met olie, at ze zo uit het vuistje, op naanbrood met hummus,
door salade’s, door couscous en nog op vele andere manieren. Om in deze periode
al de geroosterde paprika’s die ik maakte te verwerken ontstonden allerlei
recepten, waaronder deze.
Ingrediënten voor 4 personen
6 rode puntpaprika’s in de lengte in plakken
300 gram spaghetti. Linguine of cappellini
½ blikje ansjovisfilets
1 grote ui fijngesnipperd
2 tenen knoflook fijngehakt
1 klein handje zwarte olijven (griekse
‘kreukelige’)
2 eetlepels kleine kappertjes
1 handje verse basilicumblaadjes
olie om in te bakken
olijfolie extra vierge
peper en zout
geraspte (Parmezaanse) kaas om te serveren
(optioneel)
Verwarm de ovengrill voor op 200 graden.
Bedek een grote ovenschaal of bakplaat met aluminiumfolie. Verdeel de
paprika’s erover met de schil omhoog. Schuif de paprika zo dicht mogelijk onder
de grill.
De paprika’s zijn goed als de schil hele grote zwarte blaren vertoont. Haal
ze uit de oven en doe ze in een afgesloten koelkastbak of een kom die je sluit
met een bord. Laat ze op deze manier afkoelen.
Verhit ondertussen olie in een grote koekenpan en roerbak hierin de
ansjovisfilets tot ze stuk zijn. Doe de gesnipperde uien, knoflook en olijven
erbij. Voeg een flinke scheut olijfolie toe en draai het vuur laag. Bak het
mengsel onder af en toe roeren glazig. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
Ontvel ondertussen de geroosterde paprika’s
Voeg de pasta bij de uien en olijven in de pan en roerbak een paar
minuten mee.
Snijd de geroosterde paprika's in de lengte in repen en leg op de pasta.
Garneer met de kappertjes, basilicum, een klein beetje zout en wat zwarte peper.
Snijd de geroosterde paprika's in de lengte in repen en leg op de pasta.
Garneer met de kappertjes, basilicum, een klein beetje zout en wat zwarte peper.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten