maandag 29 april 2013

Pasta met geroosterde paprika




Ik ben echt een jaar verslaafd geweest aan het roosteren van paprika’s. Ik maakte ze zelf in potten met olie, at ze zo uit het vuistje, op naanbrood met hummus, door salade’s, door couscous en nog op vele andere manieren. Om in deze periode al de geroosterde paprika’s die ik maakte te verwerken ontstonden allerlei recepten, waaronder deze.

Ingrediënten voor 4 personen

6 rode puntpaprika’s in de lengte in plakken
300 gram spaghetti. Linguine of cappellini
½ blikje ansjovisfilets
1 grote ui fijngesnipperd
2 tenen knoflook fijngehakt
1 klein handje zwarte olijven (griekse ‘kreukelige’)
2 eetlepels kleine kappertjes
1 handje verse basilicumblaadjes
olie om in te bakken
olijfolie extra vierge
peper en zout
geraspte (Parmezaanse) kaas om te serveren (optioneel)

Verwarm de ovengrill voor op 200 graden.
Bedek een grote ovenschaal of bakplaat met aluminiumfolie. Verdeel de paprika’s erover met de schil omhoog. Schuif de paprika zo dicht mogelijk onder de grill.
De paprika’s zijn goed als de schil hele grote zwarte blaren vertoont. Haal ze uit de oven en doe ze in een afgesloten koelkastbak of een kom die je sluit met een bord. Laat ze op deze manier afkoelen.
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Houd de tijd in de gaten en giet af wanneer nodig.
Verhit ondertussen olie in een grote koekenpan en roerbak hierin de ansjovisfilets tot ze stuk zijn. Doe de gesnipperde uien, knoflook en olijven erbij. Voeg een flinke scheut olijfolie toe en draai het vuur laag. Bak het mengsel onder af en toe roeren glazig. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
Ontvel ondertussen de geroosterde paprika’s
Voeg de pasta bij de uien en olijven in de pan en roerbak een paar minuten mee. 
Snijd de geroosterde paprika's in de lengte in repen en leg op de pasta.
Garneer met de kappertjes, basilicum, een klein beetje zout en wat zwarte peper.
Serveer met geraspte kaas apart.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen