zaterdag 13 april 2013

feestelijke pasta met coquilles




Je hebt van die gerechten die totaal geen tijd, voorbereiding, moeite of inspanning kosten. Dit is er een. Toch kun je met dit gerecht enorm veel indruk maken. Zonder stress, vetvlekken en blunders zet je deze prachtige schaal pasta op tafel. Je hoeft niet eens iets te snijden!
Coquilles (alias Sint-jakobsschelpen) zijn misschien duur. De rest van de ingrediënten zijn goedkoop.
En je mag gewoon de variant uit de diepvries van de supermarkt gebruiken als je visboer ze niet heeft en ook niet voor je wil bestellen.  

Ingrediënten voor 2 personen:

+/- 150 gram spaghetti of linguine  
+/- 12 coquilles
4 handjes rucola (of meer als je wil)
1 bakje cherrytomaatjes
2 handjes zwarte olijven
2 tenen knoflook fijngeknepen
peper en zout
olijfolie van goede kwaliteit
wat takjes peterselie fijngehakt
plantaardige olie om de coquilles in te bakken 
(zonnebloem of arachide) 
grof zeezout en versgemalen peper

Dep de (ontdooide) coquilles goed droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met zout en peper.
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
Neem een grote koekenpan en zet nog niet op het vuur. Doe in de koude koekenpan de rucola, knoflook, olijven, kerstomaten, peper, zout en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Schud de ingrediënten door elkaar.

Giet de pasta af en laat uitlekken in een vergiet. Zet nu pas de pan met het rucolamengsel op middelhoog vuur en laat de rucola slinken. De bedoeling is om de tomaten heet te laten worden maar niet te laten barsten. Als alles mooi opgewarmd is schep je voorzichtig de pasta erbij en draai het gas op de laagste stand. Verhit nu in een andere koekenpan snel wat olie en bak de coquilles op hoog vuur aan beide kanten ongeveer 1.5 minuut.

Verdeel de pasta over een grote schaal en leg de gebakken coquilles er op. besprenkel nog een klein beetje met olijfolie, grof zeezout, peper en wat verse peterselie. 

3 opmerkingen:

  1. Hmmm dit ziet er zo lekker uit! Ik ben gek op coquilles, maar durf er nooit mee te koken. Dit recept moet absoluut lukken, dus ik denk dat ik het binnenkort ga maken

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel!! Als je er gek op bent moet je er juist wél mee koken! :) iedereen kan dit!!

      Verwijderen
  2. Fantastisch gerecht! Mijn gasten vonden het ook superlekker, ik heb er zelf nog gamba's en gegrilde groene asperges aan toegevoegd. Deze ga ik nog vaak maken dank voor het recept, gr isabel

    BeantwoordenVerwijderen