Het is me gelukt! Ik kan eindelijk een feestelijk toetje bij
mijn kleine verzameling toetjesrecepten voegen. Deze trifle is makkelijk, snel
klaar, je kunt de room van te voren maken en op het laatste moment de glazen
vullen. Dit neemt ongeveer 5 minuten in beslag en is dus perfect om je vrienden
voor te zetten na een uitgebreid etentje. In de zomer kun je de yoghurtroom
natuurlijk ook vervangen voor ijs!
+/- 400 ml slagroom Slagroom
+/- 250 ml Dikke Turkse
of Griekse yoghurt
Poedersuiker
2 bakjes frambozen (
of aardbeien, of ananas, of blauwe bessen, etc.)
8 lange vingers
4 eetlepels Ammaretto
( of Grand Marnier, of Tia Maria, of een andere zoete likeur)
4 glazen om te
serveren
Klop de slagroom lobbig en luchtig. (niet te stijf) Schep de
slagroom in een kom en spatel er de dikke yoghurt doorheen. Breng op smaak met
de poedersuiker. Ik maak het graag niet té zoet.
Breek de langevingers telkens in drie stukken en verdeel ze
over de glazen. bedruppel in elk glas de langevingers met de likeur, één
eetlepel per glas. Schep in elk glas een paar lepels van de room en verdeel de
frambozen er over. Serveer direct.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten