Een dorade (ook wel zeebrasem genoemd) kun je kopen bij de
viswinkel, visafslag en een enkele keer bij de supermarkt. Vraag je visboer om
hem te ontschubben en schoon te maken.
In 5 minuten ligt de vis in de oven op een bedje van
groenten.
In de 30 minuten die het duurt om de vis te garen kun je een
lekkere salade maken, wijn koud zetten, tafel mooi dekken. En vervolgens staat
er een prachtig mediterraan gerecht op tafel!
Ingrediënten voor
twee personen
1 flinke dorade
ontdaan van schubben en schoongemaakt
1 kleine venkelknol
in dunne plakjes
1 grote rode ui in
dunne ringen
1 citroen in plakjes
2 tenen knoflook
fijngeknepen
peper en zout
olie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in
met olie en verspreid er de venkel en uien in. Bestrooi de buikholte van de vis
met zout en duw er de fijngeknepen knoflook in.
Leg de vis op de groenten in de ovenschaal.
Besprenkel met olie en verdeel de plakjes citroen er over.
Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven.
Serveer direct met bijvoorbeeld aardappeltjes en een groene salade.
Serveer direct met bijvoorbeeld aardappeltjes en een groene salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten