woensdag 1 mei 2013

dorade met venkel, uien en citroen




Een dorade (ook wel zeebrasem genoemd) kun je kopen bij de viswinkel, visafslag en een enkele keer bij de supermarkt. Vraag je visboer om hem te ontschubben en schoon te maken.
In 5 minuten ligt de vis in de oven op een bedje van groenten.
In de 30 minuten die het duurt om de vis te garen kun je een lekkere salade maken, wijn koud zetten, tafel mooi dekken. En vervolgens staat er een prachtig mediterraan gerecht op tafel!

Ingredi├źnten voor twee personen

1 flinke dorade ontdaan van schubben en schoongemaakt
1 kleine venkelknol in dunne plakjes
1 grote rode ui in dunne ringen
1 citroen in plakjes
2 tenen knoflook fijngeknepen
peper en zout
olie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met olie en verspreid er de venkel en uien in. Bestrooi de buikholte van de vis met zout en duw er de fijngeknepen knoflook in.
Leg de vis op de groenten in de ovenschaal.
Besprenkel met olie en verdeel de plakjes citroen er over.
Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven. 
Serveer direct met bijvoorbeeld aardappeltjes en een groene salade. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen