Deze pittige gehaktballetjes staan vaak op het menu in huize Sarah aan de Kook. Op een brakke zondag, aan spiesen op de barbecue, als onderdeel van een buffet of koud in wraps gerold mee naar een picknick. Thuis eten we de köfte op onderstaande manier. Lekker met frisse yoghurtsaus en een knapperig pitabroodje.Ingredienten voor 2 personenköfte:200 gram lamsgehakt1 theelepel komijn1 theelepel gedroogde oregano1 theelepel kaneel1 theelepel zout1 theelepel zwarte peper1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt2 tenen knoflook fijngeknepen1 rode ui, fijngesnipperd of geraspthet kruim van 1 oude witte boterhamSaus:150 gram dikke Turkse of Griekse yoghurtfijngehakte peterselie½ citroen1 theelepel komijnpeper en zoutolie om in te bakken4 pitabroodjes om te serverenVerwarm de oven voor en maak ondertussen de saus.Meng de yoghurt met de citroen en de komijn. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi de saus met fijngehakte peterselie.Verhit olie in een koekenpan en bak de köfte goudbruin. Verplaats de pan naar de kleinste gaspit en laat ze op een laag vuurtje nagaren terwijl je de pitabroodjes afbakt.Check of de köfte gaar is en serveer direct met de yoghurtsaus en eventueel wat rauwkost.
Tip: in plaats van een pitabroodje is Turks brood of
naanbrood ook erg lekker bij köfte!
Tip: als je een keukenmachine hebt kun je deze het gehaktmengsel laten kneden met de deeghaken. ideaal.
Hmmm lekker ik ben gek op kofte maar eet het eigenlijk nooit, geen idee waarom. Je hebt me geinspireerd, ik ga het binnenkort eens eten!
BeantwoordenVerwijderenDoen! het is makkelijk en echt zo lekker!!
VerwijderenHeerlijk!
BeantwoordenVerwijderen