dinsdag 19 maart 2013

vis met tomaat en basilicum



Dit gerecht kost qua voorbereiding een minuut of vijf en de bereiding ongeveer twintig minuten. Vervolgens zet je een heerlijk visgerecht op tafel dat er uitziet alsof je in een restaurant zit!

Ingrediënten voor twee personen:

2 mooie stevige visfilets (ik gebruikte victoriabaars)
4 eetlepels bloem
een stuk of 8 cherrytomaatjes in plakjes
1 handje basilicumblaadjes fijngehakt
geraspte Parmezaanse kaas
olie om in te bakken
zout en peper
olijfolie extra vierge voor de garnering


Bestrooi de vis aan beide kanten met zout en peper. Doe de bloem op een bord en haal de vis door de bloem.


Verhit olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de vis aan één kant goudbruin en keer om. Laat het gas hoog staan terwijl je snel de tomaten verdeeld over de vis. Vervolgens bestrooi je ze met de basilicum en tot slot de Parmezaanse kaas. Verplaats de koekenpan naar de kleinste gaspit en zet deze op de laagste stand. Dek de koekenpan af met een spatdeksel en laat tien minuten garen. Schep de filets voorzichtig op de borden. Serveer met wat druppels olijfolie en versgemalen zwarte peper.



Dit gerecht is heerlijk met rijst of gebakken krieltjes. Serveer er een knapperige groene salade bij. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen