2 eetlepels sesamolie
2 eetlepels ketjap
4 eetlepels
citroensap
1 eetlepel suiker (palm-
bruine- of basterdsuiker)
3 eetlepels vissaus
(nam pla)
½ komkommer in repen
2 bosuitjes fijngesneden
1 handje rauwe taugé
1 bosje koriander
(alleen de blaadjes)
1 bosje munt (alleen
de blaadjes)
½ verse rode peper
fijngesneden (zaadlijsten en pitjes verwijderd)
1 eetlepel geroosterd
sesamzaad
2 eetlepels pinda’s of
cashewnoten in stukjes
zout en peper
Bestrijk de biefstukken met sesamolie, een beetje ketjap en bestrooi ze met peper en zout.
Maak de dressing. Meng in een kom de suiker, citroensap, en
vissaus tot de suiker helemaal is opgelost. Doe de komkommer, bosui, taugé,
koriander, munt in een grote kom en hussel door elkaar.
Bak de biefstukken in een gloeiendhete pan bruin aan beide
kanten. Ongeveer 2 a drie minuten per kant. Leg de biefstukken op een
snijplank.
Verdeel de salade over twee borden en schep wat dressing er
over. Snij de biefstuk met een scherp mes in smalle reepjes en verdeel over de
salade. Garneer met de rode peper, sesamzaad en nootjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten