donderdag 21 maart 2013

thaise biefstuk




Als je niet vaak vlees eet en je gunt jezelf een stukje, maak er dan een feest van. Haal een mooi stuk vlees bij een biologische slager. Kies één van je favoriete recepten uit en neem er de tijd voor. Hoewel onderstaand gerecht helemaal niet veel tijd kost is het een heerlijk, snel en gezond recept. Een bijzondere combinatie van warm en koud, scherp en fris.

2 (biologische) biefstukken van goede kwaliteit
2 eetlepels sesamolie
2 eetlepels ketjap
4 eetlepels citroensap
1 eetlepel suiker (palm- bruine- of basterdsuiker)
3 eetlepels vissaus (nam pla)
½ komkommer in repen
2 bosuitjes fijngesneden
1 handje rauwe taugé
1 bosje koriander (alleen de blaadjes)
1 bosje munt (alleen de blaadjes)
½ verse rode peper fijngesneden (zaadlijsten en pitjes verwijderd)
1 eetlepel geroosterd sesamzaad
2 eetlepels pinda’s of cashewnoten in stukjes
zout en peper

Bestrijk de biefstukken met sesamolie, een beetje ketjap en bestrooi ze met peper en zout.
Maak de dressing. Meng in een kom de suiker, citroensap, en vissaus tot de suiker helemaal is opgelost. Doe de komkommer, bosui, taugé, koriander, munt in een grote kom en hussel door elkaar.

Bak de biefstukken in een gloeiendhete pan bruin aan beide kanten. Ongeveer 2 a drie minuten per kant. Leg de biefstukken op een snijplank.
Verdeel de salade over twee borden en schep wat dressing er over. Snij de biefstuk met een scherp mes in smalle reepjes en verdeel over de salade. Garneer met de rode peper, sesamzaad en nootjes.  

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen